Politică

Legile Justiției: AUR cere ca prioritară și obligatorie să fie Constituția României

Alianța pentru Unirea Românilor cere să fie prioritară și obligatorie Constituția României în fața dreptului european.

PSD și PNL doresc să modifice legile justiției prin tertipuri legislative. Se amestecă lucrurile bune cu unele catastrofale. Modificările se fac de urgență, cu dezbateri parlamentare formale. În realitatea comisiile parlamentare nu lucrează în spiritul constituției și a principiului separației puterilor în stat.

Spre exemplu se elimină obligativitatea respectării deciziilor Curții Constituționale de către judecători. Vorbim despre un atac asupra Constituției și a independenței statului român. Redevenim iar stat vasal ca înainte de 1877.

Modificările făcute par servite din afara României, nimeni nu știe cine sunt specialiștii care au lucrat la acest pachet important.

Alianța Pentru Unirea Românilor solicită menținerea formei actuale în care Constituția este obligatorie pentru toți judecătorii. PSD și PNL doresc să fie eliminate sancțiunile pentru nerespectare, ori o lege fără sancțiuni este o lege fără valoare.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button