Politică

Legea AUR privind alegerea primarilor în două tururi a fost blocată de cârdășia PSD-PNL-UDMR!

AUR a depus un proiect de lege prin care primarii și președinții consiliilor județene să fie aleși în două tururi, asta dacă nu există majoritatea în primul tur. În acest fel am evita situația în care am avea primari aleși de către mai puțin de 10% dintre cetățenii cu drept de vot.

PSD, PNL și UDMR au blocat această lege în Parlament și împiedică votul asupra ei. Sistemul trage cu dinții ca să mențină puterea, făcând modificări peste modificări ale legilor electorale astfel încât primarii în funcție să nu își piardă niciodată poziția.

PSD și PNL dețin majoritatea în parlament și folosesc această majoritatea pentru a bloca proiectele de lege AUR. Acestea nu sunt supuse votului după cum intră ci după cum decide conducerea celor două camere. În acest fel un proiect de lege poate petrece și câțiva ani până este aprobat sau respins.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button