EconomieȘtirile 60m.RO

Legea anti-secetă motiv de dispută

Legea votată recent de Parlament prin care se prevăd ajutoare de stat pentru terenurile afectate de calamități stârnește dispute între Guvern și Parlament.

Din cauza faptului că unele județe au raportat suprafețe afectate de secetă egale cu cele însămânțate în toamnă Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat verificări ale terenurilor pentru a fi sigur că despăgubirilevor fi acordate corect.

„Până la această dată sunt centralizate suprafeţe de 1,2 milioane hectare. La această oră facem nişte verificări, pentru că în unele judeţe se pare că se raportează suprafeţe care au fost afectate sensibil egale cu suprafeţele care au fost însămânţate în toamnă şi vrem să facem nişte verificări riguroase, să fim cât mai obiectivi atunci când facem despăgubirile şi să primească doar cei care merită aceste despăgubiri şi pe suprafeţe corecte”, a declarat ministrul Oros.

Premierul Ludovic Orban a criticat Parlamentul pentru această lege avertizând că nu există resurse pentru această lege.

„Parlamentul iar a mai făcut o nefăcută. A trecut o lege și trebuie să avem grijă. Trebuie să stăm tare în șa, pentru că în fiecare săptămână Parlamentul ne mai toarnă câteva reglementări în care ne mai generează cheltuieli pentru care nu mai există resurse. Parcă vor să ducă România în stare de a nu mai putea să facă față plăților. Un asemenea gest de iresponsabilitate”, a anunțat premierul fiind citat de hotnews.ro.

Adrian Oros susține că legea anti-secetă propusă de Parlament nu poate fi aplicată întrucât implică ajutoare de stat și este necesar avizul Comisiei Europene.

Premierul Ludovic Orban a mai precizat că va sesiza legea CCR cu privire la neconstituționalitatea legii.

Back to top button