Internațional

Le Figaro: Rușii trimit în Ucraina un tanc special. Este un prevestitor al unei revoluții tehnologice

Rusia a început să folosească tancul tehnologic revoluționar T-14 în luptele împotriva Forțelor Armate ale Ucrainei iar Occicdentul trebuie să se pregătească, scrie Le Figaro.

„Dacă T-14 intră în joc, tancurile germane și americane vor trebui să facă față necunoscutului. Este un prevestitor al unei revoluții tehnologice și ar trebui să ne pregătim pentru sosirea sa masivă”, se spune în articol.

În vehicul, echipajul nu se află în turelă, care este deosebit de vulnerabilă la tunurile inamice: T-14 este controlat de la distanță prin ecrane de trei membri ai echipajului așezați într-o capsulă blindată. Camera este izolată de muniție și combustibil. O astfel de structură le poate crește foarte mult șansele de supraviețuire. Tancul are un tun de 125 mm, mai puternic decât T-72 și T-90 , și o mitralieră de 12,7 mm. Motorul de 1500 de cai putere este protejat de o grilă antirachetă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button