Politică

La vremuri noi, copiii lor: Sebastian Burduja, un pui de securist la ministerul Cercetării

Sebastian Burduja este un tânăr ce promite multe la fel ca mai toți liberalii însă nu îl recomandă nimic pentru postul de ministru al Cercetării. Toată viața Burduja nu a produs nimic și s-a făcut remarcat prin asocierea cu securiști slinoși precum Dan Voiculescu, acesta fiind și condamnat la închisoare 10 ani pentru fapte de corupție. Asistăm la perpetuarea în funcții de conducere a statului a fiilor foștilor securiști care au jefuit țara de miliarde de dolari. Noi, românii de rând, nu avem vilă pe Coasta de Azur în valoarea de peste 5 milioane de euro și nici studii la Harvard sau Stanford pentru că părinții noștri nu au jefuit statul precum părinții noului ministru al Cercetării, Sebastian Burduja. La vremuri noi, tot ei.

Legăturile lui Sebastian Burduja cu Securitatea statului comunist și neocomunist provin din familie. Marinel Burduja, tatăl lui Sebastian Burduja, a fost vicepreședinte al băncii Bancorex, pe care a devalizat-o în anii 90 în urma acordării a sute de împrumuturi preferențiale unor foști angajați ai Securității comuniste. Burduja senior a ocupat ulterior poziția de vicepreședinte al Raiffeisen Bank. În 1990 fusese votat primar în Piatra Neamț, în același an fiind ales parlamentar independent pe listele FSN, potrivit propriilor declarații. Din CV-ul oficial al lui Burduja sr., afișat pe site-ul unei companii pe care o controlează, lipsește orice referire la activitatea sa profesională dinainte de căderea comunismului.

Sebastian Burduja

Burduja Junior a fost aruncat în arena politică cu sprijinul lui Mihai Gâdea, Mircea Geoană, Dan Voiculescu, Ecaterina Andronescu și Sebastian Ghiță, eveniment organizat în 2009 de o asociație fantomă, Liga Studenților Români din Străinătate. În această organizație erau aduși fii securiștilor trimiși la studii în străinătate.

Unul dintre sponsorii unor evenimente organizate de LSRS este grupul rus de firme VIMETCO-ALRO, controlat de miliardarul rus Vitali Matsitski, oligarh aflat astăzi sub sancțiunile SUA și UE pentru legăturile cu Vladimir Putin și criminalii săi de război.

Vitali Machitski

Sebastian Burduja a mai înființat Fundația CAESAR, inițiativă sprijinită puternic de securistul Dan Voiculescu. El a lansat diferite inițiative la care au participat președinții Traian Băsescu și Klaus Iohannis, iar în 2015 a încheiat un protocol cu Ministerul de Externe pentru ”proiecte dedicate priorităţilor de politică externă”.

În 2016 a fondat partidul Partidul Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT) și a candidat ca independent pentru Camera Deputaților, ratând însă intrarea în Parlament. În 2017 și 2018, Burduja a fost prezent la mitingurile anti-PSD din București. Mai apoi, partidul lui Burduja a fost înghițit de PNL. Burduja a fost implicat și în organizarea protestului din 10 august, eveniment soldat cu violențe extreme.

Activista Angi Șerban afirma despre grupul lui Sebastian Burduja(PACT): ”Da, ideea e ca acolo sunt numai copii de bani gata, de securiști. Ei sunt foarte deștepți, foarte mișto, da…. sunt destui prin țară… uite și aici o listă… (Transcrierea unei înregistrări difuzate de Antena 3 în 10,09- 2018).

Ce afirma Cristian Sima despre tânărul Tianu Burduja

”Tianu Burduja și fundația sa Caesar, vîrful de lance al serviciilor vechi și noi, au încălecat și Cotroceniul. Niciunul dintre cei prezenți acolo nu au muncit în diaspora. După ce a fost numit de România la Banca Mondială, Tianu se întoarce acasă ca să fie viitorul nostru lider, pentru a continua dominația securisto-comunistă. Discursuri cu limbă de lemn. Dacă vă întrebați cine îi finanțează vă spun eu: Marinel Burduja, fost securist, bancher și șpăgar șef în toate afacerile IT dubioase din ultimii 20 de ani. Dacă vreți să aflați ce ne așteaptă, ascultați acest video. E plictisitor, la fel de gri ca și viitorul tinerilor din România. Sunt mulți tineri extrem de valoroși în diaspora dar niciunul nu se asociază cu Tianu Burduja și securiștii lui”. (Cristian Sima postare 18 09 2015, preluată de Eevnimentul.ro).

Premierul Nicolae Ciucă a decis să îl facă ministru pe Tianu Burduja – La vremuri noi, copiii lor!

Pe 21 aprilie, Biroul Executiv al Partidului Naţional Liberal a decis nominalizarea, în unanimitate, a lui Marcel Boloş pentru funcţia de ministru al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, precum şi a deputatului PNL, Sebastian Burduja, pentru funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button