Economie

La dat cu părerea e bun: ambasadorul american promite autostrăzi. Bechtel?

Ambasadorul SUA la București a început să facă politică.

După ce ne-a spus cât de bine este să vindem ce mai avem pe nimic ca să cumpere clanurile internaționale o nouă bucată din România, cum ar fi Hidroelectrica, acum promite și autostrăzi.

Deja îl vedem pe ambasador înscris în PSD sau PNL promițând marea cu sarea, cum ar fi construirea unei autostrăzi a Moldovei, asta deși compania americană Bechtel nu a reușit să facă o amărâtă de autostradă în Ardeal:

-am întâlnit săptămâna trecută cu ministrul transporturilor să facem planuri, să vedem exact traseul pentru şosea şi traseul pentru linia ferată. Cum vorbim acum sunt grupe de la ministerul transporturilor şi ambasadă care lucrează acum şi care se uită cum să finanţeze şi să plătească pentru asta. Şi la şosea, şi cale ferată, între cele două mari lucram cu Polonia, ei o sa facă porţiunea de la Gdansk şi noi începem aici şi sper să se facă. În următorii 3-4 ani sper să fie amandouă proiecte terminate”, a spus ambasadorul.

Noi nu avem nimic cu SUA, dar dacă vroiați să faceți o autostradă în România ea era deja construită.

Sigur că avem nevoie de autostrăzi, nu una ci de mai multe. E nevoie de o autostradă spre Bucovina, de una spre Drobeta, de alta spre Cluj și Satu Mare. Dar cu cei de astăzi nu se poate construi autostrăzi deoarece au dovedit că nu pot face acest lucru.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button