InternaționalȘtirile 60m.RO

La 10 ani de la tragedia aviatică de la Smolensk, Polonia solicită din nou Rusiei returnarea epavei avionului prezidențial

Ministrul polonez de Externe a trimis o notă diplomatică ambasadei ruse la Varșovia, solicitând din nou Moscovei să-i restituie epava aviolului în care călătorea, între alții, fostul președinte Lech Kaczynski, și care s-a prăbușit în apropiere de Smolesnk, aflat în vestul Rusiei în 2010, potrivit DPA, citat de Agerpres.

Nota diplomatică a Ministerului Afacerilor Externe polonez a fost trimisă vineri ambasadei Federaţiei Ruse la Varşovia.

„Nicio normă a legislaţiei internaţionale nu oferă temei Rusiei să confişte proprietăţi poloneze”, menţionează MAE polonez într-o postare pe Twitter.

Polonia comemorează vineri 10 ani de la accidentul aviatic produs la data de 10 aprilie 2010 la Smolensk, în vestul Rusiei, în care şi-au pierdut viaţa toţi cei 96 de călători ai avionului Tupolev 154, printre care şeful de atunci al statului polonez, Lech Kaczynski, soţia acestuia, precum şi o parte a elitei politice şi militare poloneze, potrivit DPA, citat de Agerpres.

Delegaţia de stat poloneză urma să participe la ceremonia comemorativă de la Katyn, locul unde 22.000 de ofiţeri polonezi au fost ucişi de serviciul secret sovietic NKVD în vara anului 1940.

Sursa: www.caleaeuropeana.ro

Back to top button