Politică

Klaus și Carmen, plimbare cu barca în Delta Dunării

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, au făcut, vineri, o plimbare cu barca în Delta Dunării, potrivit imaginilor transmise de Antena 3.

Preşedintele Klaus Iohannis a sosit, vineri după-amiază, în Delta Dunării, unde efectuează o vizită împreună cu soţia sa, Carmen Iohannis, şi ministrul Mediului, Mircea Fechet. Conform Administraţiei Prezidenţiale, vizita are loc cu prilejul Zilei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD), relatează Agerpres.

Delegaţia vizitează Complexul Lacustru Somova-Parcheş, transformat anul acesta într-un bazin de reproducere naturală a peştelui, potrivit Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

„Prin varietatea deosebită a florei şi a faunei, Delta Dunării este un obiectiv de interes major pentru biodiversitatea naţională şi internaţională”, arată Administraţia Prezidenţială.

Vizita în Delta Dunării confirmă preocuparea constantă a preşedintelui Klaus Iohannis pentru problematicile legate de mediu, conservarea biodiversităţii şi limitarea efectelor schimbărilor climatice la nivel naţional şi internaţional, precizează sursa citată.

„Obiectivele legate de protejarea florei şi faunei bogate trebuie să se îmbine armonios cu dezvoltarea socială şi economică a comunităţilor care locuiesc în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării”, menţionează Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, pe lângă poluarea cu plastic sau exploatarea insuficientă a resurselor naturale din perspectiva sustenabilităţii, Delta Dunării s-a confruntat în ultimii ani şi cu impactul negativ al schimbărilor climatice, ale căror consecinţe – perioade lungi de secetă, deteriorarea calităţii apei şi scăderea rezervelor de peşte – pun în pericol biodiversitatea unică a Deltei, precum şi bunăstarea comunităţilor care trăiesc în regiune.

„Din această perspectivă, vizita preşedintelui României are inclusiv rolul de a contribui la găsirea unor soluţii pentru provocările pe care le întâmpină Delta şi la mobilizarea actorilor relevanţi în implementarea unor măsuri optime”, arată sursa citată.

În acest sens, şeful statului se va întâlni, la Tulcea, cu autorităţi centrale şi locale, reprezentanţi ai mediului ştiinţific şi neguvernamental, pentru că „protejarea Deltei Dunării are nevoie de implicarea tuturor, dincolo de apartenenţe politice şi de priorităţi pe termen scurt”.

„Valoarea patrimoniului natural al Deltei Dunării a fost recunoscută prin includerea sa în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO şi în Lista Convenţiei Ramsar. De asemenea, Rezervaţia Biosferei Delta Dunării este inclusă în reţeaua europeană de arii naturale protejate, fiind sit Natura 2000”, mai arată Administraţia Prezidenţială.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button