Politică

Kelemen Hunor: Va fi o iarnă grea și Guvernul nu va putea salva toate industriile

Vicepremierul Kelemen Hunor are vești proaste pentru perioada următoare prin care scuză incompetența Guvernului Ciucă. Ordonanţa de urgenţă din domeniul energiei trebuie revizuită în funcție de priorități și toată lumea trebuie să înțeleagă faptul că va urma o iarnă dificilă şi Guvernul nu va putea salva toate industriile.

„Mâine (joi – n.r.) vom avea o şedinţă a coaliţiei unde vom discuta amendamentele depuse la ordonanţa de urgenţă pe energie. Trebuie să vedem care aceste amendamente vor fi susţinute de coaliţie. Vom vedea dacă există posibilitate de a le susţine de la bugetul de stat, scrie News.ro.

Liderul UDMR a mai spus că va exista o compensare şi pentru lemnul de foc. „Mâine (joi – n.r.) în coaliţie vom avea o discuţie. Cel care foloseşte lemnul nu e mai puţin cetăţean decât cel care foloseşte gazul natural”, a mai explicat vicepremierul. Acesta a mai spus că urmează o perioadă dificilă, iar Guvernul nu va putea salva toată industria şi toate segmentele economice.

„Trebuie să te uiţi care sunt domeniile prioritare. Ce poţi să susţii ce nu poţi. Sunt anumite domenii care nu pot fi salvate doar prin subvenţia de la stat. Şi nu doar în România. Sunt domeniile prioritare. Întreprinderile mici şi mijlocii care aduc o grămadă de bani la buget, agricultura, industria alimentară, da, sunt categorii prioritare. Dar să vă dau un exemplu, industria petrochimică probabil că în acest moment nu poate fi susţinută de la bugetul de stat şi acolo e o perioadă mai dificilă. Nu vom putea salva toată industria şi toate segmentele economice. Şi acest lucru trebuie spus. Avem priorităţile întreprinderilor mici şi mijlocii, industria alimentară, agricultura, industria de construcţii, acele sectoare care pot fi ajutate. (…) Doar pe subvenţiile care trebuie date pe această ordonanţă pentru consumatorii casnici şi non-casnici probabil vom trece peste 40 de miliarde până la sfârşitul perioadei”, a conchis Kelemen Hunor.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button