Magazin

Justiție de ochii lumii – Patronii depozitului GPL de la Crevedia au fost trimiși în judecată

Cosmin Stîngă și Ionuț Doldurea, patronii firmei Flagas SRL ce operează stația GPL din Crevedia care a explodat în 2023 și a făcut 6 victime, au fost trimiși miercuri în judecată de Parchetul General.

Ei sunt acuzați de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru și nerespectarea siguranței la locul de muncă.

Stîngă și Doldurea au fost cercetați penal după explozia soldată cu șase morți și 56 de răniți.

Ionuț Doldurea este fiul primarului PSD din Caracal, tocmai reales pentru un nou mandat de primar.

. Distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, faptă prev. de art. 255 alin.1 și 2 Cod penal, cu referire la art. 254 alin. 2 Cod penal, constând în aceea că, în perioada 30 septembrie 2020-26 august 2023, în calitate de asociați și administratori în drept și în fapt ai unei societăți comerciale, în mod sistematic, au promovat în cadrul societății o politică de funcționare a acesteia grefată pe încălcarea repetată a dispozițiilor legale în materia securității și sănătății în muncă, precum și a celor privind derularea operațiunilor de alimentare, transport, transvazare și depozitare cu combustibil GPL, la punctul de lucru neautorizat amplasat în comuna Crevedia, Șoseaua București-Târgoviște nr. 231, județul Dâmbovița

2. Neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, prev. de art. 349 alin.1 Cod penal, constând în aceea că, în perioada 30 septembrie 2020 – 26 august 2023, în calitate de angajatori, nu au luat măsurile legale de sănătate și securitate în muncă

3. Nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă prev. de art. 350 alin. 1 și 2 Cod penal, constând în aceea că, în calitate de angajatori, nu au respectat obligațiile și măsurile stabilite cu privire la securitatea și sănătatea în muncă, prevăzute de H.G. nr. 1146/2006 privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă pentru utilizarea în muncă de către lucrători a echipamentelor de muncă și de Legea nr. 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, deși aveau îndatorirea de a respecta aceste măsuri și obligații.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button