SocialȘtirile 60m.RO

Jumătate din românii decedați din cauza virusului COVID-19 sunt pacienți ai Spitalului Județean din Suceava

Jumătate din românii care au murit din cauza coronavirusului au fost pacienți internați în Spitalul Județean din Suceava, conform datelor furnizate până marți, la ora 21:45. De asemenea, din cele 103 cadre medicale infectate cu coronavirus în toată țara, 70 sunt din Suceava (27 medici, 30 de asistente medicale și 13 infirmieri).

Spitalul a fost închis pentru dezinfectare, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în serviciu, deoarece la nivelul instituţiilor judeţului Suceava nu au fost respectate măsurile dispuse cu privire la reglementările legislative în vigoare privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase.

Secretarul de stat Nelu Tătaru s-a deplasat personal la Suceava pentru a gestiona situația dramatică prin care trec medicii și pacienții.

În total, până la acest moment, cadrele medicale din cinci spitale din România au fost afectate de coronavirus, unitatea județeană din Suceava fiind cel mai grav afectată. Pe lângă acesta, au mai fost afectate Spitalul ”Dimitrie Gerota” și ”Floreasca”, din București, Spitalul Județean Arad și Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe.

Back to top button