Internațional

Julian Assange este liber şi a părăsit Marea Britanie, afirmă WikiLeaks

„Julian Assange este liber” şi a părăsit luni Marea Britanie şi închisoarea de înaltă securitate de lângă Londra unde a fost încarcerat timp de cinci ani, a dezvăluit WikiLeaks după anunţarea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei cu justiţia americană, transmite France Presse, citată de Agerpres.

Potrivit WikiLeaks, australianul în vârstă de 52 de ani a părăsit luni dimineaţa închisoarea Belmarsh şi a fost eliberat de justiţia britanică pe aeroportul Stansted din Londra în cursul după-amiezii, de unde s-a îmbarcat într-un avion şi a părăsit Marea Britanie.

Urmărit penal pentru expunerea a sute de mii de documente confidenţiale, Julian Assange urmează să apară miercuri la ora locală 09:00 (23:00 GMT marţi) în faţa unui tribunal federal din Insulele Mariane, un teritoriu american din Pacific, potrivit documentelor judiciare făcute publice luni seară.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button