OpiniiȘtirile 60m.RO

Judecătorii au decis: nu se poate pune egal între AUR și PRO ROMÂNIA, UDMR, USR

Curtea de Apel Prahova a încălcat dreptul constituțional al candidatului Nicolae Voiculeț de a candida la funcția de senator pe circumscripția PRAHOVA.

Două instanțe de judecată au decis că AUR este altfel, așa că justiția pentru AUR va fi ciumă în timp ce pentru PRO ROMÂNIA(noul PSD), USR și UDMR va fi mumă.

Pe aceeași speță, situații absolut identice, instanțele decid lucruri diferite.

Răspunderea magistraților trebuie să fie introdusă. Lipsa răspunderii duce la abuzuri iar judecătorii se simt mici Dumnezei. Ei nu mai aplică legea statului ci legea lor, ceea ce vor și ceea ce cred.

Sentința care blochează AUR la senat în Prahova este una pur politică.

Nicolae Voiculeț, celebrul naist de talie internațională, avea prima șansă ca să ocupe postul de senator. Concurența electorală era dată de către propunerile cu trecut penal ale PSD și PNL, cele două partide ce conduc județul supuse austriecilor și rușilor.

Companiile străine antiromânești sunt în fapt cele care au blocat AUR la Prahova. Acolo sunt prea multe interese pentru ca patrioții să își bage nasul. Acest lucru a fost posibil penrru că avem un stat slab și o justiție făcută la comandă.

Dar judecătorii au dreptate cu un singur lucru: între AUR și partidele sistemului nu se poate pune semnul de egalitate.

Vă reamintim faptul că CARTELUL din Prahova a interzis listele AUR la senat pe motiv că nu aveau femei în ele. Nu aveau deoarece nu a existat vreo femeie dispusă să facă acest pas. Dreptul de a fi ales nu este obligația de a fi ales. Nu ar fi fost o problemă deosebită dacă același tratament s-ar fi aplicat Pro România la Olt, USR în Bistrița-Năsăud, PRM la Tulcea și UDMR la diaspora.

Dar s-a dorit ca AUR să nu aibă liste complete, iată că acum nu le au.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button