Internațional

Joseph Borrell: Forţele ruse au distrus al doilea cel mai mare terminal de cereale din Ucraina

Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate, Josep Borrell, condamnă, într-un mesaj pe Twitter, faptul că forţele ruse au distrus al doilea cel mai mare terminal de cereale din Ucraina, la Mykolaiv, afirmând că este un alt atac rusesc cu rachete care contribuie la criza alimentară globală şi că dezinformarea răspândită de Putin devine din ce în ce mai cinică.

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene, Josep Borrell, a condamnat atacul cu rachetă al Federaţiei Ruse, din acest week-end, care a distrus un mare terminal de depozitare a cerealelor în oraşul-port Mykolaiv, din sud. „O altă lovitură cu rachete ruseşti care contribuie la criza alimentară globală. Forţele ruse au distrus al doilea cel mai mare terminal de cereale din #Ucraina, în Mykolaiv”, a spus Borrell într-un tweet luni. 

Imaginile de pe reţelele de socializare, duminică, au arătat că terminalul este cuprins de flăcări. Mykolaiv se află într-o regiune producătoare de cereale din Ucraina, transmite CNN.  

Borrell a spus că lovitura este în contradicţie cu promisiunile recente ale preşedintelui rus Vladimir Putin de a oferi o trecere în siguranţă prin Marea Neagră, din porturile ucrainene, pentru transportul comercial. 

”În lumina unor astfel de rapoarte, dezinformarea răspândită de Putin care deturnează vina devine din ce în ce mai cinică”, a mai scris el pe Twitter.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button