Știrile 60m.RO

Joe Biden anunţă că SUA vor acorda Ucrainei ajutoare militare de trei miliarde de dolari

Preşedintele Joe Biden a anunţat miercuri că Statele Unite vor acorda Ucrainei un nou pachet de ajutoare militare, în valoare de aproape trei miliarde de dolari, informează Reuters.

Liderul de la Casa Albă a precizat că este vorba de „cea mai mare tranşă de asistenţă de securitate de până acum”, la şase luni de când Rusia a invadat Ucraina.

Cele aproximativ 2,98 miliarde alocate „vor permite Ucrainei să achiziţioneze sisteme de apărare antiaeriană, sisteme şi muniţii de artilerie, sisteme antiaeriene împotriva dronelor şi radare, pentru a se asigura că poate continua să se apere pe termen lung”, a spus Biden, citat într-un comunicat al preşedinţiei americane, chiar de Ziua Independenţei Ucrainei.

Reuters informase încă de marţi seara despre noul pachet de asistenţă pentru Ucraina, dintr-o sursă oficială de la Washington care a dorit să îşi păstreze anonimatul. Agenţia menţiona că fondurile ar urma să provină din Iniţiativa pentru Asistenţa de Securitate pentru Ucraina, aprobată de Congresul SUA pentru a permite administrației americane să achiziţioneze armament de la producători, în loc să le trimită ucrainenilor arme din stocurile americane existente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button