Politică

Joe Biden acuză Rusia că a comis o ”atrocitate îngrozitoare” la Kramatorsk

Preşedintele american Joe Biden a acuzat Rusia că a comis o ”atrocitate îngrozitoare”, după atacul cu rachetă asupra gării din Kramatorsk (estul Ucrainei), care s-a soldat cu moartea a cel puţin 50 de persoane şi rănirea altor 300, potrivit autorităţilor ucrainene, relatează BBC.

”Atacul asupra unei gări ucrainene este încă o atrocitate îngrozitoare comisă de Rusia, care a atacat civilii care încercau să plece şi să ajungă la destinaţie în siguranţă”, a scris preşedintele american pe contul de Twitter.

Rusia a negat că ar fi organizat atacul.

Biden a mulţumit, de asemenea, guvernului Slovaciei pentru transferul sistemului de apărare antiaeriană de tip S-300 în Ucraina, îndeplinind, astfel, una dintre cele mai importante cereri ale lui Zelenski de a ajuta ţara să se apere împotriva Rusiei.

Liderul american a mai spus că Statele Unite vor repoziţiona un sistem de apărare antiaeriană de tip Patriot în Slovacia şi a avertizat asupra refuzului unor state de a condamna invazia Rusiei în Ucraina.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button