Politică
Alegerile parlamentare vor fi pe 6 decembrie

A fost stabilită data alegerilor parlamentare și aceasta este 6 decembrie 2020.
Deci pe 6 decembrie vor avea loc alegerile parlamentare și românii vor trebuie să aleagă iar pe cei care îi reprezintă.
Decizia a fost luată de Ludovic Orban și urmează să fie aprobată prin hotărâre de guvern în perioada următoare.
Alegerile parlamentare 2020 vin imediat după alegerile locale 2020.
- Peșchir, reținut preventiv abuziv. În timp ce Nicușor ocolește legea, sistemul bagă la beci opozanțiiPeșchir nu a fost găsit vinovat. Nu există o sentință, nu există o condamnare. Și totuși, este încarcerat preventiv, într-un mod abuziv, doar pentru că ar fi susținut un candidat incomod în alegerile prezidențiale din decembrie 2024. Faptele imputate nu sunt grave, ba chiar sunt discutabile — simple presupuneri, nu realități dovedite. Într-un stat normal, …
- După ce au fost un întreg, Marcel Ciolacu spune că nu îi lipsește absolut deloc Nicolae CiucăMarcel Ciolacu, premierul României și președintele PSD, a declarat că nu îi lipsește deloc Nicolae Ciucă, fostul partener de coaliție și candidat la președinție. Ciolacu a criticat modul în care Ciucă a gestionat campania electorală și a menționat că nu au mai comunicat de la alegerile prezidențiale din noiembrie anul trecut. Marcel Ciolacu, actualul premier …
- Comisia Europeană distruge mineritul din Valea Jiului cu ajutor de stat: România plătește prețul închiderea minelorComisia Europeană susține închiderea minelor din Valea Jiului cu fonduri europene, iar Guvernul României, în loc să sprijine retehnologizarea și eficientizarea sectorului energetic, aruncă bani pentru distrugerea acestuia. Închiderea minelor și centralelor pe cărbune amenință nu doar locurile de muncă, ci și securitatea energetică a țării. Comisia Europeană finanțează, sub masca tranziției energetice și a …
- Ministrul de Finanțe apără pensiile speciale, în timp ce taie pensiile contributive cu 12%Ministrul de Finanțe, Tanczos Barna, se află într-o poziție delicată: apără pensiile speciale, în ciuda cerinței Comisiei Europene de a le reduce, iar tot el anunță tăierea pensiilor contributive cu 12% în 2025, pentru că nu există fonduri disponibile. Ministrul de Finanțe, Tanczos Barna, continuă să susțină pensiile speciale, în pofida cerinței Comisiei Europene de …
- Război în toată regula între Marcel Ciolacu și Traian Băsescu: ”Faceți un bine acestei țări și demisionați”Conflictele dintre premierul Marcel Ciolacu și fostul președinte Traian Băsescu s-au intensificat, ajungând la un nou nivel de agresivitate, după un schimb aprins de replici pe rețelele sociale, în care au fost aduse acuzații personale, atacuri legate de trecutul comunist și referiri la crizele economice din trecut și prezent. Conflictul dintre Marcel Ciolacu și Traian …
- Economistul Radu Georgescu: „România este la câțiva metri de prăpastie. Avem recorduri la toate deficitele de pe planetă”Radu Georgescu atrage atenția asupra problemelor economice ale României, semnalând deficitele record și taxele vamale disproporționate aplicate pe piața europeană. Economistul subliniază și diferențele semnificative între taxarea din Europa și Statele Unite, explicând cum aceste disparități afectează economia globală. Economistul Radu Georgescu avertizează că România se află într-o situație economică extrem de delicată, având deficite …
- Nicușor Dan trebuie să explice de unde are banii din precampanie. Legea îl obligă. Funcția de primar nu e acoperire pentru mită electorală.Nicușor Dan este primar general al Capitalei și, în același timp, candidat aflat într-o evidentă precampanie. Strada e împânzită de panouri cu chipul său, evenimentele se țin lanț, iar promovarea online este masivă și costisitoare. Toate aceste acțiuni presupun cheltuieli mari, iar legea este foarte clară: orice candidat are obligația să declare sursele de finanțare …
- Efectul catastrofal al creșterii explozive a datoriei externeCreșterea accelerată a datoriei externe a României are efecte economice și sociale devastatoare, pe termen scurt și lung. De la an la an, statul împrumută miliarde de euro nu pentru investiții, ci pentru a plăti salarii, pensii speciale și cheltuieli curente. În loc să stimuleze economia, guvernele au ales calea cea mai comodă, dar și …
- Un mare investitor străin părăsește România și renunță la fabricile din nordul țării: Concedieri masive în MaramureșGrupul industrial german Karl Mayer pune capăt activității în România și renunță la planurile de investiții majore, lăsând mii de angajați fără locuri de muncă. Producția a fost oprită, iar fabricile din nordul țării vor fi închise, aducând o lovitură economică semnificativă regiunii. Grupul industrial german Karl Mayer, unul dintre cei mai mari producători de …
- Prețul la ouă, de două ori mai mare decât acum 5 ani. Cine plătește? Poporul.În urmă cu cinci ani, un carton de ouă costa în jur de 10-12 lei. Astăzi, același produs a ajuns să coste 20-25 de lei. Prețul s-a dublat, dar veniturile românilor nu au ținut pasul. Această creștere nu e un accident, ci rezultatul direct al inflației, al politicilor fiscale haotice și al lipsei de sprijin …
- Importăm carne de porc de 1 miliard de euro anual. Nu mai creștem, guvernul nu are niciun planRomânia, țară cu tradiție în creșterea porcilor, a ajuns să importe carne în valoare de peste 1 miliard de euro anual. Satele care odinioară hrăneau orașele sunt acum depopulate, iar fermele românești au fost distruse sistematic prin neglijență, taxe împovărătoare și lipsă de sprijin. În loc să investească în refacerea producției interne, guvernul preferă să …
- Marius Lulea (AUR): „Democrația este suspendată”. Cazul Bogdan Peșchir arată dublul standard al justiției româneștiCând justiția lovește doar într-o singură direcție, nu mai vorbim de stat de drept, ci de un mecanism de control politic. Marius Lulea trage un semnal de alarmă dur: „Democrația este suspendată. Cazul Bogdan Peșchir arată dublul standard al justiției românești.” Declarația vine în contextul reținerii abuzive a lui Bogdan Peșchir, pentru presupuse fapte minore, …
- Legea tăcerii la ASF: Avertizorii de integritate, sancționați pentru dezvăluiriFuncționarii din cadrul Autorității pentru Supraveghere Financiară (ASF) care au semnalat nereguli grave în activitatea instituției se confruntă cu măsuri represive, inclusiv trimiterea în comisii disciplinare și concedierea. Avertizorii de integritate Cătălin Ionescu, Cristian Muntean și Francesca Andreescu au fost vizați pentru sesizările lor, în ciuda protecției legale oferite de Legea 361/2022 privind protecția avertizorilor. …
- 34 de milioane de euro pentru integrarea migranților: O risipă scandaloasă a fondurilor europeneComisia Europeană a decis să aloce 34 de milioane de euro pentru a facilita integrarea migranților, finanțând proiecte precum protecția copiilor, accesul la asistență medicală și integrarea pe piața muncii. În timp ce europenii se confruntă cu taxe tot mai mari, aceste fonduri par a fi o risipă iresponsabilă. Într-o mișcare care provoacă indignare, Comisia …
- Asociația RoJust, care reprezintă personalul din Justiție, apără cu înverșunare pensiile speciale și atacă Comisia EuropeanăRoJust, organizația care reprezintă personalul din Justiție, a transmis un mesaj agresiv Comisiei Europene, cerând ca pensiile speciale ale magistraților să rămână neatinse. În ciuda blocării a 231 milioane de euro din PNRR și a presiunilor pentru reforme reale, RoJust refuză orice discuție despre echitate și susține că drepturile lor sunt „intangibile”. Reacția stârnește nemulțumire, …