Politică

JAF ISTORIC. O dronă Bayraktar costă 5 milioane de dolari: Guvernul PSD/PNL plătește circa 20 milioane de dolari pe una

Ministerul Apărării Naţionale a solicitat aprobarea prealabilă a Parlamentului pentru achiziţia a trei sisteme de aeronave fără echipaj uman la bord Bayraktar TB2, iar Birourile permanente reunite au aprobat cererea. Guvernul PSD/PNL se pregătește de un nou jaf de proporții biblice. O să plătim lui Erdogan pentru o dronă cât pentru patru. O dronă Bayraktar costă 5 milioane de dolari, iar Guvernul PSD/PNL plătește circa 20 milioane de dolari pe una. Așa știu să facă afaceri politicienii hoți care au pus stăpânire pe România.

„Achiziţia pentru care se solicită aprobare Parlamentului României urmează a fi iniţiată începând cu anul 2022, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 114/2011, în funcţie de existenţa posibilităţii de finanţare/bugetare a acesteia”, se menţionează în solicitare.

Valoarea contractului de achiziţie, fără TVA, a fost estimată la 300 milioane dolari, pe baza datelor de fundamentare colectate până la acest moment, valoare exactă urmând a fi stabilită în urma derulării procedurii de achiziţie.

„Se are în vedere achiziţia a trei sisteme UAS Bayraktar TB2 a câte 6 platforme aeriene cu capacităţi de lovire a ţintelor, împreună cu un pachet de suport logistic iniţial şi echipamente specifice de instruire şi antrenament. Sistemele UAS menţionate sunt destinate structurilor din cadrul Forţelor Terestre care acţionează în mediul operaţional şi asigură sprijin informativ în timp real, continuu sau pe durată îndelungată, concomitent cu posibilitatea angajării ţintei, fără a pune în pericol integritatea fizică a personalului aeronavigant”, se precizează în document.

Dar iată ce găsim la o simplă căutare pe internet, fără să depunem prea mult efort: prețul oficial al unei nave este undeva pe la 5 milioane de dolari. Putem vedea că între prețul de 5 milioane de dolari și cele 20 de milioane de euro plătite de statul român este o diferență foarte mare.

Aceste lucruri se întâmplă pentru că statul e în disoluție cu instituții paralizate și slugi obediente puse în funcție. Am ajuns să fim conduși de niște analfabeți obsedați de putere și opulență. Avem un șef de stat ce trăiește într-un lux orbitor, mai ceva ca faronii antici. Faraonul de la Sibiu lucrează doar două zile pe lună și atunci 20 de minute cât stă de vorbă cu lacheii din presa aservită partidului stat.

Parchetele nu vor investiga niciodată aceste achiziții aberante prin care sunt furate sute de milioane de euro de la români, pentru că sunt conduse de niște oameni de paie ahtiați după salarii grase și pensii speciale la 45 de ani. Magistrații sunt nomenclatura sistemului, ei țin în perfuzii această cloacă mafiotă care distruge România de 33 de ani. 33 de ani de jafuri și devalizări de peste 300 de miliarde de euro. Asta a livrat PSD și PNL în epoca postdecembristă. Până când?

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button