Jaf la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova: Circa 1 milion de lei, furați pe studii falsificate

Procurorii fac vineri dimineaţă trei percheziţii în judeţele Giurgiu şi Dolj, într-un dosar penal în care se fac cercetări privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, de către o persoană cu funcţie de conducere în cadrul unei companii de interes strategic naţional, conform Parchetului ICCJ, care precizează că este vizată depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate şi care ulterior au fost desfiinţate de către instanţele judecătoreşti competente. Prejudiciul reclamat până în prezent este de aproximativ 985 000 de lei, Surse apropiate anchetei au declarat că cel vizat este directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, Bogdan Bratu. Acesta a fost ridicat de poliţişti.
”În cursul zilei de 23 aprilie 2021, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează 3 percheziţii domiciliare în judeţele Giurgiu şi Dolj, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, de către o persoană cu funcţie de conducere în cadrul unei companii de interes strategic naţional”, anunţă Parchetul ICCJ.
Obiectul cercetărilor îl constituie inducerea şi menţinerea în eroare a instituţiei, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate şi care ulterior au fost desfiinţate de către instanţele judecătoreşti competente.
Prejudiciul reclamat până în prezent este de aproximativ 985 000 de lei, reprezentând indemnizaţiile brute încasate de la angajator, urmând a fi completat şi stabilit în funcţie de întregul material probator ce se va administra în cauză.Acţiunea beneficiază de sprijinul IGPR – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice.
- SURSE: Grindeanu va fi arestat de Kovesi pentru frauda licitațiilor autostrăzilor ce se construiesc în MoldovaSorin Grindeanu a reușit performanța de a compromite definitiv imaginea României în fața Uniunii Europene. Nu mai vorbim despre simple întârzieri sau erori birocratice — ci despre fraudă în toată regula. Licitațiile pentru autostrăzile din Moldova, finanțate cu bani europeni, au fost viciate de la un capăt la altul. Uniunea Europeană a constatat că nu …
- Omul pe care Bolojan îl plimbă pe bani mulți prin CA-uri are și „spor de femeie”Adrian Foghiș, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor și director general al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Oradea, a fost numit președinte provizoriu al Directoratului Societății de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), companie de stat controlată integral de Ministerul Energiei. Foghiș a fost numit în funcție pe 11 iunie, în mandatul de …
- Cum au ratat guvernele PSD/PNL finalizarea centralei nuclear-electrice. Au furatCentrala nucleară de la Cernavodă trebuia să aibă cinci reactoare. În 2025, funcționează doar două. Restul – promisiuni, studii, parteneriate ratate și multă minciună. Ce s-a întâmplat? Simplu: au furat. După Revoluție, România a moștenit o infrastructură nucleară unică în regiune. Reactoarele 3, 4 și 5 aveau structuri ridicate parțial. Părea logic să continue. Dar …
- Românii sunt impozitați pe inflație. Statul minte, iar economia reală crapăGuvernul se laudă cu o inflație „domolită” sub 6%. În realitate, românii trăiesc cu o inflație de peste 10%. Cum e posibil acest contrast? Simplu: se manipulează coșul de consum. Se exclud produsele care cresc cel mai mult – energia, carnea, laptele, hainele, reparațiile. În schimb, se introduc în calcule produse de sezon sau ieftiniri …
- Doar unul din trei copii mai ajunge să ia bacul. Guvernele PSD/PNL au distrus școala româneascăAcum 18 ani, în clasele pregătitoare intrau peste 200.000 de copii. Astăzi, doar o treime dintre aceștia mai ajung să ia bacalaureatul. Restul? Pierduți pe drum. Abandonați de un sistem educațional incoerent, subfinanțat și sabotor chiar prin politicile celor care ar trebui să-l protejeze. Statul român nu a reformat educația. A distrus-o. Fiecare guvern a …
- Spectacol de PR ieftin la Hidroelectrica: 20% din salariu, dar ce rămâne nevăzut?Károly Borbély, CEO-ul Hidroelectrica, anunță pe LinkedIn că va dona 20% din salariul său până la finalul lui 2025 către Fundația Hidroelectrica. Sună bine, nu? Dar nimeni nu spune cât e acel salariu. Nici ce face exact această fundație. Nici dacă banii donați nu se întorc cumva în același cerc închis de privilegii și imagine. …
- „Am ajuns cu toții paralizați de frică?” – întreabă Marius Lulea. Justiția tace, frica domnește.Marius Lulea, prim-vicepreședinte al AUR, aruncă o întrebare care ar trebui să cutremure fiecare birou de parchet din România: „Am ajuns cu toții paralizați de frică?” O întrebare simplă, dar care pune degetul pe rana deschisă a unei justiții care și-a pierdut busola și și-a închis ochii în fața unui abuz major: anularea alegerilor din …
- AUR a atacat legea austerității la Curtea ConstituționalăAlianța pentru Unirea Românilor a depus marți, 15 iulie, o sesizare de neconstituționalitate împotriva legii austerității, adoptată prin angajarea răspunderii de către guvernul Bolojan. „Este o lege toxică, profund nedreaptă și profund neconstituțională, care reprezintă un abuz de putere comis cu cinism și dispreț față de români și față de principiile care guvernează o democrație …
- Kaja Kallas, definiția incompetenței la vârful diplomației UE: Atac stupid la Donald TrumpPropunerea lui Trump de negocieri cu Rusia în 50 de zile a prins diplomația UE complet nepregătită, iar răspunsul contradictoriu al Kajiei Kallas – care a salutat inițiativa dar a criticat termenul ca fiind „prea lung” – expune din nou incompetența unei femei care nu înțelege complexitatea negocierilor geopolitice. Kallas nu a fost aleasă pentru experiența …
- Producții record, prețuri de nimic: fermierii români în prag de faliment, guvernul doarme pe sacii de cerealeÎntr-un paradox tragic, România a avut în 2025 una dintre cele mai bune recolte de cereale din ultimul deceniu. Producții record, câmpuri pline, hambare… goale. Nu din lipsă de grâu, ci din lipsă de viziune. Kilogramul de cereale se vinde azi cu 0,7 lei – un preț rușinos, sub costul de producție. Iar în spatele …