Internațional

Israelul spune oamenilor din Gaza să plece urgent către sudul regiunii

Palestinienii au declarat că au primit avertismente reînnoite de la armata israeliană să se mute din nordul Gazei în sud, cu avertismentul suplimentar că ar putea fi identificaţi ca simpatizanţi ai unei ”organizaţii teroriste” dacă rămân, transmite Reuters.

Mesajul a fost transmis de sâmbătă în Fâşia Gaza, un teritoriu cu o lungime de numai 45 de km, prin pliante marcate cu numele şi sigla Forţelor de Apărare ale Israelului şi prin mesaje audio pe telefoane mobile.

 ”Avertisment urgent adresat locuitorilor din Gaza. Prezenţa dumneavoastră la nord de Wadi Gaza vă pune viaţa în pericol. Cine alege să nu se retragă din nordul Gazei la sud de Wadi Gaza ar putea fi identificat ca fiind complice al unei organizaţii teroriste”, se spune în pliante.

Israelul a lovit Gaza cu lovituri aeriene de când gruparea militantă palestiniană Hamas a lansat un atac mortal asupra pământului israelian, pe 7 octombrie.

Israelul a adunat trupe şi vehicule armate la graniţa cu Gaza, înaintea unei incursiuni terestre aşteptate.

Armata israeliană a declarat într-un comunicat că ”nu are nicio intenţie să-i considere pe cei care nu au evacuat… drept membri ai grupării teroriste”.

Aceasta a adăugat că nu a vizat civili.

”Pentru a minimiza daunele civile, IDF a trimis o solicitare locuitorilor din zona de nord a Fâşiei Gaza să evacueze spre sud de Wadi Gaza”, se arată în comunicat.

Israelul i-a îndemnat anterior pe palestinieni să se mute în sud, deşi palestinienii au spus că nu li s-a spus anterior că ar putea fi consideraţi simpatizanţi ”ai teroriştilor”, dacă nu o fac.

Ei spun, de asemenea, că efectuarea călătoriei spre sud rămâne extrem de riscantă, pe fondul atacurilor aeriene, şi spun că şi zonele din sud au fost lovite.

Multe familii care s-au delpasat spre sudul Gaza au spus că şi-au pierdut rude în timpul atacurilor aeriene israeliene din sudul Gazei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button