Social

Israelul își trimite gunoaiele în România: 33 de tone descoperite în Portul Constanța

Garda de Mediu a descoperit 33 de tone de deşeuri sosite în Portul Constanţa din Israel, acestea fiind destinate unei firme din Buzău.

Garda de Mediu Constanţa a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că a interzis importul deşeurilor încărcate în două containere, sosite în Portul Constanţa Sud.

Deşeurile au fost expediate de o firmă din Israel şi ar fi trebuit să ajungă la o societate din judeţul Buzău. Cantitatea totală aflată în cele două containere este de 32.929 de kilograme, reprezentând deşeuri de polistiren presat în baloţi.

“Importul a fost înregistrat în registrul ROAFM, însă echipa de comisari a constatat mai multe neconcordanţe între documentele depuse la Biroul vamal de Frontieră pentru realizarea importului şi informaţiile încărcate de importator în aplicaţie. Autorizaţia de mediu din setul de documente nu era aceeaşi cu autorizaţia de mediu din registrul ROAFM, iar documentul care însoţeşte transferul deşeurilor  – Anexa VII nu este completat conform cerinţelor Regulamentului 1013/2006”, se arată în comunicat.

De asemenea, din documente nu reieşea dacă există autorizaţie de mediu pentru punctul de lucru unde era instalaţia de valorificare a acestora. 

“Din aceste documente nu a reieşit în mod clar amplasamentul/adresa instalaţiei de valorificare a deşeurilor de polistiren şi dacă există autorizaţie de mediu pentru punctul de lucru unde se află instalaţia de valorificare a acestora”, a mai transmis Garda de Mediu.

Garda de Mediu a menţionat că “importul/transferul oricăror tipuri sau cantităţi de deşeuri în România se poate realiza numai către instalaţii de valorificare, condiţie obligatorie prevăzută de legislaţia în vigoare.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button