Economie

Irakienii lui Virgil Popescu au început să taie Termocentrala Mintia: O vând la fier vechi

Fier vechi. Asta a mai rămas din fluxul 2 combustibil, de la Termocentrala Mintia. „Știri din Hunedoara” a intrat în posesia unor fotografii, primite de la un cititor, în care se poate observa clar cum benzile transportoare de cărbune sunt dezmembrate, pentru ca apoi să fie duse la fier vechi.

Termocentrala Mintia a fost vândută în data de 26 august 2022, cu suma de 91 milioane de euro, grupului de firme irakian Mass Group.

Ahmad Ismail Saleh, președintele Mass Group, care a cumpărat la licitație activele Termocentralei Mintia, a venit în România pentru a da asigurări referitoare la bunele intenții și pentru a prezenta viitoarea investiție de un miliard de euro într-o centrală nouă pe gaze.

“Pot să confirm aici în fața tuturor că nu ne vom atinge de niciun echipament vechi al centralei actuale, până la începerea construcției noii centrale. Suntem aici să construim, nu ca să dezmembrăm”, a spus oficialul, pe fondul temerilor din ce în ce mai accentuate că, înainte de a se întâmpla orice la Mintia vor fi tăiate toate echipamentele actuale și vor fi vândute la fier vechi.

Imaginile de mai jos prezintă contrariul. Irakienii au început să taie utilajele de la Mintia și să le vândă la fier vechi.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button