Știrile 60m.RO

Ipocrize la nivel înalt. Iohannis vorbește despre un mediu curat, în timp ce se desfrișează pădurile

Klau Iohannis a declarat astăzi că își ia angajamentul ca în următorii ani să se implice direct pentru a sprijini măsurile care conduc la un mediu curat în România. Prin această declarație demonstrează, dacă mai era nevoie, că fie este complet deconectat de la realitatea din țară, fie că este ipocrit, în contextul în care chiar activiștii de mediu sunt atacați de către hoții de lemne, fără ca autoritățile să ia vreo măsură.

„Combaterea schimbărilor climatice este printre cele mai importante teme pe agenda Consiliului European care începe astăzi. Îmi iau angajamentul ferm pentru următorii ani de a mă implica direct pentru a sprijini măsurile care conduc la un mediu curat în România – reducerea poluării aerului, solului și apelor țării noastre, protejarea biodiversității. Nu avem nevoie de strategii nerealiste, făcute din pix, care să zacă într-un sertar. Trebuie să ne concentrăm pe propuneri și strategii ambițioase, dar realiste, pe care să le implementăm și care să aibă ca efect creșterea calității vieții oamenilor”, a declarata Iohannis, potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook.

„Împreună cu Guvernul, vom folosi fondurile europene și vom elabora politici publice în domeniul mediului, pentru că toate acestea contribuie la sănătatea noastră și constituie o mare oportunitate de creștere economică. Totodată, trebuie să devenim conștienți fiecare dintre noi și că schimbarea și adaptarea comportamentului nostru, renunțarea la unele obiceiuri care afectează mediul sunt esențiale pentru prevenirea schimbărilor climatice”, a mai spus acesta.

Reamintim că activistul Daniel Bodnar a fost atacat şi umplut de sânge de „mafia lemnului”, iar geamurile maşinii la volanul căreia se afla i-au fost sparte cu pietre.

Back to top button