Știrile 60m.RO

Ion Doldurea, în topul donatorilor PSD

Ion Doldurea, primarul din Caracal, este unul dintre cei 7 mari donatori din PSD la alegerile din 2020. 

Ion Doldurea, actualul primar din Caracal și de asemenea tatăl patronului de la firma implicată în explozia de la Crevedia a fost unul dintre cei 7 membri PSD la nivel national care, cu prilejul alegerilor din 2020 au sărit din rând și au cotizat la partid mai mulți bani decât erau obligați prin statut.

Astfel, viramentele lui Doldurea au avut loc la puțin timp după ce acesta fusese pus președinte al organizației municipale PSD Caracal și desemnat candidat la Primăria din localitate cu sprijinul lui Paul Stănescu, unul dintre liderii social democrate. Astfel, conform unei raportări din aprilie 2021 a partidului social democrat, Ion Doldura virase în contul partidului suma de 28.000 de lei. Viramentele au fost făcute în mai multe tranșe.

Conform unei raportări din aprilie 2021 a Partidului Social-Democrat, document publicat în Monitorul Oficial, în anul anterior, în care avuseseră loc două rânduri de alegeri – locale și parlamentare – Ion Doldurea virase în contul partidului suma de 28.910,40 lei. Viramentele au fost în tranșe, pe 27 ianuarie, 28 februarie, 30 aprilie, 21 iulie, 4, 5 și 27 august, 27 octombrie, 23 noiembrie și 29 decembrie 2020.

Averea primarului din Caracal, tatăl patronului stației GPL din Crevedia

Primarul din Caracal, tatăl patronului care deține firma unde au avut loc exploziile din Crevedia, are o avere impresionantă. Are nu mai puțin de 11 apartamente, 7 terenuri și 2 case, potrivit declarației sale de avere. Între timp, apar noi detalii și despre cum reușea bărbatul să-și continue ilegal activitatea deși, spre exemplu, nu avea autorizație de mediu de 3 ani. În acte, firma figura cu un rezervor de 5.000 de litri și o pompă. Astfel că nu exista nicio prevedere privind stocarea de autocisterne pe amplasament. 

Firma Flagas SRL deține zeci de puncte de lucru în toată țara.

Conform datelor furnizate de Agenția Națională pentru Protecția Mediului, bomba cu ceas din Crevedia nu mai avea autorizație de mediu de aproape trei ani și figura în acte cu un rezervor de 5000 de litri și o pompă. Astfel că nu exista nicio prevedere privind stocarea de autocisterne pe amplasament. Imediat după producerea primelor explozii, Florin Petre, primarul din Crevedia a declarat că activitatea acestei stații GPL a fost suspendată de ISU, încă din 2020. 

SC Flagas SRL a ajuns în proprietatea familiei Doldurea în 2006, după ce proprietarul italian al stației a transferat toate părțile sociale către primarul Ion Doldurea și fiul acestuia.

În 2008, Ionuț Doldurea modifică domeniul de activitate al firmei din comerț cu amănuntul în magazine nespecializate. În 2016, în firmă intră Cosmin Ionuț Stîngă, iar acționariatul rămâne același până astăzi. 

În ultimii 10 ani, cifra de afaceri a firmei a crescut de aproape 500 ori. De la 1,2 milioane la 593 de milioane de lei. Iar profitul net a ajuns, anul trecut, la 32 de milioane de lei.

De altfel, Ion Doldurea este un primar avut. În ultima declarație de avere depusă, figurează 8 terenuri, 11 apartamente cumpărate în 2019 în Caracal, două case și mai multe spații comerciale. A strâns obiecte de artă de 80.000 de euro și are în conturi aproape 700.000 de euro.

A fost și el acționar într-o firmă, Rombulgas, care are activitatea suspendată din 2015. Este și pensionar, cu o pensie anuala de 65.000 de lei și încasează alte zeci de mii de lei din chirii. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button