Acuzații dure pentru Nelu Tătaru: Totul este fals. Cine îl acuză de manipulare

Gabriela Firea a răbufnit acid la adresa Ministerului Sănătății. Primarul General al Capitalei face apel la ”mai puțină manipulare și mai multă organizare”. Potrivit acesteia, ultimele informații furnizate de Minister sunt false.
Într-o postare pe pagina personală de facebook, Gabriela Firea susține că nu există nicio criză a ventilatoarelor, așa cum susține Ministerul Sănătății.
Totodată, primarul general a mai adăugat că ideea furnizată de Minister privind locurile de la ATI din București, este de asemenea una falsă.
„Mai multa organizare, mai putina manipulare! Se vorbeste despre o criza de ventilatoare. Dar unde au disparut? Erau anuntate vreo 3 000!Noi am achiziționat inca 25 de ventilatoare mecanice mobile noi, ultra performante, care s-au adaugat aparatelor deja funcționale, utilizate zi de zi în cele trei unități sanitare COVID sau suport COVID din subordinea Primăriei Capitalei, coordonate de ASSMB.
Zilele trecute, Ministerul sanatatii transmitea ca nu mai sunt locuri la ATI, precum si ventilatoare, in Bucuresti. Fals!
Cum nimic nu risipește „ceața” dezinformării mai eficient decât cifrele, vă informam ca spitalele din Capitala dispun de 95 de paturi ATI si ventilatoare mecanice mobile, la care se adauga noile achizitii, precum si de cadre medicale specializate in medicina de urgenta, astfel incat sa trateze eficient atat pacientii covid cu probleme mai complexe, cat si pe cei cu alte afectiuni care necesita acelasi tratament prompt si profesionist”, a scris Firea.
Nu trebuie transmisă panică
Gabriela Firea susține că românii trebuie să fie corect informați, pentru a nu mai exista panica la nivel național, având în vedere că situația e sub control.
Potrivit primarului general, românii trebuie să se ”obișnuiască să trăiască” cu virusul, până în momentul în care va apărea un vaccin.
„Consideram ca cetatenii trebuie sa fie corect informati, pentru a nu transmite panica, atunci cand situatia este sub control.
Chiar si in eventualitatea in care cele doua spitale principale covid, de boli infectioase din Bucuresti, raman fara locuri la ATI si ventilatoare mecanice, se organizeaza activitatea medicala imediat, astfel incat pacientii sa fie preluati de spitalele suport covid, sau de oricare alt spital pregatit, cu circuite medicale separate, pentru a trata si pacienti covid, si non-covid.
Avand in vedere ca nu s-a descoperit un vaccin si virusul este, inca, printre noi, consider ca trebuie sa invatam sa traim cu acesta, si sa ne pregatim luand in calcul absolut tot disponibilul de cadre medicale, numar de paturi, aparatura necesara, echipamente sanitare si de protectie, tratamente necesare etc.
Suntem intr-o situatie haotica, din punct de vedere al organizarii : spitalele covid raporteaza pentru comunicatele oficiale strict nr de paturi normale si de ATI intrate initial pe lista dotarilor pentru Covid, celelalte spitale primesc pacienti cu greu, cu programari stricte, resursele exista dar nu sunt luate in calcul. Cui foloseste?
Asadar, raportarile alarmiste care se transmit catre public se refera strict la nr de locuri in spirale alocate initial pentru covid. Nu la totalitatea resurselor de care dispunem, in realitate.
Asta este treaba ministerului, sa organizeze pregatirea resurselor umane si logistice, in mod coerent.
Asta este si treaba Primariei, sa doteze spitalele, ceea ce si face din prima clipa, de pe vremea cand guvernantii vorbeau de “gripa foarte usoara”.
De asemenea, în restul spitalelor Municipalității, cele care nu tratează pacienți COVID-19, mai există disponibil un număr de 35 ventilatoare mecanice, care pot fi și ele utilizate în situația, destul de improbabilă, în care acest lucru ar fi necesar.
Spitalele Primăriei Capitalei au gestionat cu succes, până în acest moment, situația creată de pandemia de COVID-19 și dispun de toate resursele necesare – personal bine calificat, aparatură și echipamente moderne – pentru a face față în mod optim oricăror evoluții viitoare.”, a mai scris Firea.
Sursa: www.capital.ro
- Acoperișul Gării Regale Sinaia, SMULS de furtună! O clădire NEATINSĂ de autorități de peste 80 de ani, prăbușită sub nepăsareO furtună violentă a distrus simbolul feroviar al Sinaiei: acoperișul gării a fost smuls complet de rafale, rănind turiști și blocând circulația. Ultima restaurare majoră a clădirii a avut loc în perioada interbelică, iar de atunci, autoritățile doar au promis, fără să facă. În 2023 s-a lansat o licitație pentru reabilitare, dar lucrările sunt proiectate …
- Polițist din București, urmărit penal pentru mită și favorizarea deținuților: a introdus alcool, alimente și telefon mobil în arestUn agent de poliție din Capitală este acuzat de fapte grave de corupție, fiind urmărit penal pentru luare de mită și introducerea ilegală de bunuri interzise în arestul preventiv. Cazul scoate la iveală nu doar un comportament individual deviant, ci și eșecul sistemic al autorităților de a preveni corupția din structurile care ar trebui să …
- Leul scade pentru a treia zi consecutiv în fața euro. Cresc și celelalte valute majoreMoneda națională continuă să se deprecieze în raport cu principalele valute internaționale. Euro, dolarul, lira sterlină și francul elvețian au înregistrat noi creșteri față de leu, potrivit cursului oficial publicat de Banca Națională a României. În schimb, indicii ROBOR au continuat să scadă. Banca Națională a României a publicat miercuri, 9 iulie, cursul oficial de …
- H.D Hartmann: AUR nu e partid naţionalist, ci e singurul partid identitar la ora actualăÎntr-o ediție transmisă live de Gândul, analistul politic H. D. Hartmann a criticat structura guvernamentală actuală și strategia greșită a PSD, afirmând că partidul a permis dezvoltarea AUR ca partid identitar. Hartmann acuză Guvernul de ineficiență și a criticat existența unor vicepremieri fără portofoliu, care potrivit acestuia, sunt plătiți „de pomană”. De asemenea, analistul a …
- România, la un pas de pierderea fondurilor europene. Bruxelles-ul nu mai are răbdareUniunea Europeană a primit planul fiscal al Guvernului, dar nu mai crede în promisiuni. România rămâne sub procedura de deficit excesiv, iar suspendarea fondurilor europene devine un scenariu tot mai probabil. Până nu se văd rezultate concrete, banii rămân în pericol. După ani de întârzieri, amânări și reforme ratate, România încearcă din nou să recâștige …