Știrile 60m.RO

Ion Cristoiu: Normal că nicio televiziune nu a transmis protestul AUR, cu zeci de mii de oameni; Digi e al PNL, Antena 3 e cu PSD, s-a decis „muşamalizarea” evenimentului

Peste 15.000 de oameni, membri şi simpatizanți AUR, au mărșăluit pe străzile din București sâmbătă, într-o acțiune de protest asumată de partidul condus de George Simion. Ca la un ordin, televiziunile au ignorat întreaga acțiune, nedifuzând vreun cadru de la acest eveniment.

În ediția de luni, 8 mai, a podcastului ”România lui Cristache”, a fost invitat maestrul Ion Cristoiu. Cei doi au discutat despre mai multe subiecte de actualitate în România, printre care și protestul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), protest ce a avut loc weekend-ul trecut.

Jurnalistul Ionuț Cristache l-a întrebat pe maestrul Ion Cristoiu, în cadrul podcastului de pe canalul de YouTube ”HAI România!”, despre modul în care televiziunile de la noi din țară au ”mușamalizat evenimentul”.

Întrebat de ce s-a întâmplat acest lucru și cine are capabilitatea să mobilizeze redacțiile, maestrul Ion Cristoiu a spus că nu a fost deloc greu.

”N-a fost așa de greu pentru că, DIGI e al PNL, Antena e a PSD-ului. Nu au împotriva cui să se manifeste pentru că ar trebui să critice PNL și PSD. Nu este tulburător, Maia Sandu le-a interzis (protestele). Eu am spus că nu era așa de greu să îndeplinească această datorie, să mănânce cu lingurița de argint pentru că jurnalismul presupune un spirit critic, și atunci, acestor jurnaliști li se dau subiecte, de exemplu criminalul Vladimir Putin.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button