Politică

Ion Cristoiu, ipoteză incendiară: candidatul care poate răsturna calculele la Primăria Capitalei

Gazetarul Ion Cristoiu susține că în lupta pentru Primăria Capitalei am putea avea parte de o resetare a jocului printr-o candidatură a lui Cozmin Gușă, din partea AUR. Cristoiu arată că o intrare a lui Cozmin Gușă ar dinamiza campania, iar pentru AUR ar fi un boost extraordinar în toată țara, asta având în vedere că toată mass-media se concentrează pe alegerile la București.

„Să vedem situația de la București. La București îl avem pe Nicușor Dan, care pleacă din poziția de favorit și nici nu contează cine îl sprijină. Îl avem pe Cristian Popescu Piedone, care e și el pe cont propriu, e aproape independent, deși în spate e partidul lui Dan Voiculescu. Și coaliția PSD-PNL îl are pe domnul Cătălin Cîrstoiu. Alianța Dreapta Unită îl sprijină pe Nicușor Dan.

Lipsește din descrierea de până acum un mare partid, care este AUR-ul. AUR a desemnat pe cineva drept candidat. Deocamdată, trebuie să vă spun că acești candidați sunt stabiliți în precampanie, ei nu s-au înscris, trebuie să strângă semnături, dar oricare dintre ei, inclusiv Cătălin Cîrstoiu, poate fi retras. Dar oricum AUR are o problemă. La București este limpede că fie ai mașinărie de partid, cum e cazul domnului Cîrstoiu, adică candidatul n-are personalitate, dar are mașinărie în spate, fie candidatul are personalitate, cum e cazul lui Nicușor Dan și al lui Cristian Popescu Piedone, și nu contează cine îl sprijină. A fost vorba la un moment dat că AUR-ul ar negocia cu Cristian Popescu Piedone să fie candidat. Repet, nimic din ce e acum nu e fix. Cristian Popescu Piedone poate să devină candidatul AUR. Putem vorbi de candidați în momentul în care ei se înscriu la APEC. Până atunci, orice mișcare e posibilă. E limpede că AUR are nevoie de un candidat bun.

Cozmin Gușă răstoarnă calculele la Primăria Capitalei

Am urmărit telenovela Cozmin Gușă, spun telenovelă pentru că George Simion a zis într-o emisiune la Realitatea că îl ia pe Cozmin Gușă, Cozmin Gușă de atunci publică editoriale sau comentarii în care spune că trebuie întâi să se facă sondaje, să vadă dacă ar fi un candidat bun. Nu știu dacă Cozmin Gușă va câștiga alegerile, dar pentru AUR ar fi un imbold uriaș. AUR-ului îi lipsește la ora actuală candidatul la București, pentru că e clar că toată lumea va fi atentă la București, toate mașinăriile de presă sunt concentrate pe București, televiziunile PSD-PNL vor fi obligate să dea nu numai despre Cîrstoiu, dar și despre ceilalți, și, dacă ar intra Cozmin Gușă sau cineva asemănător lui, atunci ar atrage presa și s-ar discuta foarte mult despre AUR. Repet, dacă AUR nu-și pune un candidat de talia lui Cozmin Gușă, ca vedetă, pierde mult nu numai la locale, ci și la europarlamentare. Acum este limpede că o vedetă ar trage AUR în sus.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button