Politică

Ion Cristoiu, despre Diana Șoșoacă. „E o dronă cu gaz sarin. Lucrează pentru Marcel Ciolacu”

Reputatul gazetar Ion Cristoiu a analizat activitatea politică a senatoarei de Iași, Diana Șoșoacă. Jurnalistul septuagenar a comparat-o cu o dronă cu gaz sarin care ar lucra în interesul premierului. Cristoiu a argumentat că partidul SOS a fost special conceptul pentru a reduce electoratul AUR.

Cunoscutul jurnalist Ion Cristoiu a radiografiat activitatea senatoarei de Iași, Diana Șoșoacă. Într-una din cele mai recente ediții ale podcastului de pe canalul de Youtube, gazetarul Cristoiu a dezvăluit că senatoarea de Iași face jocurile PSD. Mai mult, partidul SOS este o construcție artificială înființat cu scopul de a diminua ascensiunea partidului AUR.

Ion Cristoiu, despre activitatea senatoarei Șoșoacă

Ion Cristoiu opinează că senatoarea nu este, de fapt, ”nebună”, așa cum crede toată lumea, ci, Diana Șoșoacă este o mare actriță. Șoșoacă a intrat în Senatul României de pe lista AUR. A câștigat simpatia electoratului prin acțiunile ei din timpul pandemiei, moment la care a contestat cu vehemență măsurile restrictive impuse de DSU în frunte cu Raed Arafat.

„Ajungem astfel la cel mai grav caz din ultima vreme, si anume cazul Diana Șoșoacă. Diana Șosoacă mi-a dat mie primul ei interviu după ce a ajuns senatoare. Mi l-a dat mie la Aleph News. Contrar a ce spuneau toti, contrar a ce spun toti acum, ea nu este o nebună. Ea este o mare actriță.

Și toate acestea le făcea pentru că ea a ajuns senatoare si faimoasă, în contextul în care, în timpul pandemiei, la Iași, nu s-a dat voie credincioșilor să stea la pelerinaj sau să pupe moaștele. Și ea, pe drept cuvânt, corectă, atat, corectă, atunci a facut gălăgie și atunci s a întâmplat ceva, deși în particular susținea că ea „nu pupă oase”. Si eu am spus că Diana Șosoacă își face la rece toate aceste spectacole pentru că și a dat seama că îi aduc avantaj”, a precizat Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu, despre senatoarea Șoșoacă
Sursă foto: Arhiva EvZ

”Diana Șoșoacă face jocurile sistemului”

Cât despre episodul eliminării ei din AUR, gazetarul Cristoiu îi dă dreptate lui Simion. În accepțiunea jurnalistului septuagenar, Diana Șoșoacă urmărește să acumuleze lauri pe persoană fizică și nu în numele partidului. Prin urmare, spune maestrul, „pe drept cuvânt aia trebuia s-s de afară”.

„Pe drept cuvânt ăia trebuiau s-o dea afară. Pentru că ea s-a obișnuit… că vrea aplauze. Diana Șosoacă s-a obișnuit cu aceste aplauze, să vorbească presa despre ea și și-a zis băi, e rentabil.

Dar în momentul în care s-a inscris in AUR și pe măsură ce AUR sub comanda lui George Simion începuse, a început să devină un partid frecventabil, chiar și posibil să participe la guvernare (se vede clar această tendință), manifestările ei stridente, țățismele ei, dronismele ei, spectacolele de mahala, au început să fie contra-productive.

A plecat din AUR, a plecat și a înfiintat un partid. Habar n-am unde îi e sediul, ce program are…. Și a continuat această, cum să-i spun, această ipostază de dronă. Ea a făcut până acum numai jocurile Sistemului. Numai jocurile sistemului! Numai jocurile. Vă dau un exemplu. Tot pe ce pune ea gura începe să pută.

Diana Șoșoacă susține că premierul Ciolacu i-a oferit rolul de premier. Sursă foto: Arhiva EVZ
Diana Șoșoacă susține că premierul Ciolacu i-a oferit rolul de premier. Sursă foto: Arhiva EVZ

Ion Cristoiu: „Șoșoacă compromite tot ce înseamnă interes național”

De asemenea, Ion Cristoiu a evidențiat că Diana Șoșoacă face jocurile Moscovei prin declarațiile pe care le face. Cu alte cuvinte, celebrul gazetar susține că senatoarea de Iași compromite tot ceea ce înseamnă interes național și ideea de apărare a drepturilor.

În acest sesns, fondatorul EvZ a invocat episodul cu protestul fermierilor, când, agricultorii au trimis-o la plimbare, și pe ea și pe Simion. În stilul său caracteristic, Ion Cristoiu a comprat-o pe Șoșoacă cu o dronă, o dronă primejdioasă cu gaz sarin.

„Tot ce este naționalism autentic, tot ce este interes național, tot ce sunt libertățile. Ea a compromis și ideea de apărare a drepturilor. Ați văzut cu fermierii? Și la ea s-a dus atunci televiziunea. Acolo îi lua pe-ăia, pe jandarmi…. Nu așa. Ea vorbește în numele drepturilor cetățenești, compromițând drepturile cetățenești. Că nu așa se face.

Deci, stimati telespectatori, este o dronă. O dronă primejdioasă, o dronă, cum se spune, care este cu gaz sarin, unde apare… o trimit ăia.

Diana Șoșoacă
Diana Șoșoacă se crede președintele României. Senatoarea șochează, din nou. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Șoșoacă este ”agentul sub acoperire” al premierului Ciolacu

În continuare, maestrul Cristoiu argumentează că Diana Șoșoacă este trimisă de Marcel Ciolacu pentru a reduce electoratul AUR, care, de altfel, crește de la o zi la alta. În acest sens, sub o formă retorică, Ion Cristoiu se întreabă dacă senatoarea Șoșoacă a fost văzută vreodată la un miting PSD. De fapt, completează jurnalistul, senatoarea apare de obicei la manifestările celor care critică puterea.

„ A doua misiune a ei, care este chiar o mare ticăloșie, este – și este primită de la Marcel Ciolacu, un alt om al Sistemului -, și anume de a  reduce electoral AUR. Am multe obiecții față de AUR, dar nu pot să nu observ că în ultima vreme nu știu din ce motive, poate că stă bine în sondaje.

George Simion încearcă să facă. Fără să renunțe la programul partidului – suveranist, să se facă acceptabil, inclusiv pe plan internațional. De ce se lupta ea, mă, cu AUR? De ce nu se luptă cu PSD? A fost vreodată la vreo manifestare useristă? S-o spargă? Nu! Nu. Ea este întotdeauna trimisă la manifestările și acțiunile celor care critică Puterea.

Unde este o manifestare cât de cât civilizată, dar împotriva Puterii, imediat vine ea și în acel moment, gata, s-a terminat orice”, opinează Cristoiu.

Concluziile maestrului Ion Cristoiu

În final, maestrul concluzionează că Diana Șoșoacă își va găsi sfârștul politic precum drona își consumă energia sau combustibilul.

„Asta este. Ce se va alege de ea? Ce s-a ales de toate dronele! Ați văzut că drona poate fi… cum să spun, se consumă. Ăla dă bomba și apoi dispare și ea. Să dispară, nicio problemă, dar până în acest an de campanie electorală va fi folosită încă o dată”, a concluzionat Ion Cristoiu, pe blogul de pe Youtube.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button