Politică

Iohannis, turnat de Zelenski: Se pregătește un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, pe Twitter, că a avut o convorbire telefonică cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

”Tocmai am avut o discuție telefonică cuprinzătoare cu @ZelenskyyUa, concentrându-se pe sprijinul nostru continuu pentru Ucraina ????????, pe prioritățile pentru următorul summit #NATO și pe consolidarea securității generale în #BlackSea. De asemenea, am exprimat angajamentul nostru ???????? față de Ucraina #PeaceFormula”, a scris Iohannis pe Twitter.

Președintele Zelenski a postat pe Telegram un comunicat despre convorbirea telefonică pe care a avut-o cu Klaus Iohannis și a vorbit despre un ”nou pachet de ajutor militar care este în pregătire”, fără să dea însă detalii despre acesta.

Comunicatul lui Zelenski:

”A avut o discuție cu Klaus Iohannis și a mulțumit României pentru sprijinul acordat, în special pentru noul pachet de ajutor militar care este în curs de pregătire.

L-am informat pe președintele Iohannis cu privire la situația actuală de pe câmpul de luptă și la principalele nevoi de apărare ale Ucrainei, în special în ceea ce privește apărarea aeriană de diferite tipuri.

Am convenit, de asemenea, să accelerăm activitatea noastră comună privind un acord bilateral de securitate.

Îi sunt recunoscător președintelui Iohannis pentru confirmarea participării sale la Summitul pentru pace și pentru disponibilitatea sa de a face eforturi pentru a încuraja participarea altor țări”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button