Politică

Iohannis semnează un parteneriat strategic cu Zelenski

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat marţi, după ce Parlamentul de la Bucureşti a anunţat anularea plenului reunit al celor două Camere în care ar fi trebuit să transmită un mesaj, că nu are o problemă cu discursurile, în orice ţară, dar nu a venit să susţină un discurs, promiţând că va face acest lucru la următoarea vizită. Şeful statului Klaus Iohannis a afirmat că agenda vizitei a fost negociată între cele două delegaţii.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat care este motivul pentru care discursul liderului de la Kiev în Parlament a fost anulat şi a răspuns că „agenda Preşedintelui Zelenski a fost negociată de către cele două delegaţii şi comunicată public. Atât pot să spun la asta”.

Ulterior, Zelenski, l-a întrebat pe jurnalist de nu l-a chestionat pe el şi l-a întrebat pe Iohannis.

„De ce nu m-aţi întrebat pe mine despre Parlament?  Aţi vorbit cu preşedintele Iohannis despre mine. Ma puteti întreba pe mine”, a afirmat liderul de la Kiev.

„Cred că înţelegeţi că nu am o problemă cu discursurile, în orice ţară, cu tot respectul meu. Desigur am venit să îi vizitez pe români şi să vorbesc chestiuni strategice cu preşedintele Iohannis. De asemenea, să mă întâlnesc cu premierul şi cu şefii celor două Camere, dar nu am pregătit niciun discurs, cu tot respectul. Nu sunt pregătit să o fac. Dar data viitoare, vă asigur că voi veni şi voi susţine un discurs, cu toată plăcerea”, a replicat Zelenski.

Conducerea celor două Camere ale Parlamentului s-a reunit marţi, pentru a doua oară, entru a decide anularea şedinţei de plen reunit convocată iniţial la ora 17.00 pentru discursul preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

„Şedinţa comună a Camerei Deputatilor şi Senatului, consacrată primirii mesajului preşedintelui Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, programata pentru astăzi, ora 17.00, s-a anulat. De la ora 15.00 va avea loc şedinţă comună a Parlamentului, iar maine dimineaţă, de la ora 9.00, va avea loc o şedinţă de plen comun”, a anunţat Camera Deputaţilor.

Preşedintele ucrainean urmează să fie primit de preşedintele Senatului Nicolae Ciucă şi de preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor Alfred Simonis şi unde va avea loc o întrevedere între cei trei oficiali.

Senatoarea Diana Şoşoacă a formulat critici vehemente la adresa prezenţei lui Volodimir Zelenski în România.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button