Iohannis nu se grăbește să trimită elevii înapoi în bănci

Distribuie acest articol!

Klaus Iohannis se grăbește să relaxeze restricțiile ce țin de spectacole și baruri, însă nu ia în considerare și reîntoarcerea elevilor în bănci. Președintele a spus că deocamdată se mențin măsurile de siguranță conform celor trei tipuri de scenarii, dar speră ca până la încheierea anului școlar, elevii să revină fizic la școală.

Este foarte probabil ca anul şcolar să se încheie cu toţi elevii în şcoală şi este foarte de dorit ca anul şcolar să se încheie cu majoritatea românilor vaccinaţi”, a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni”, a menționat Președintele.

Iohannis a mai precizat că se mențin unele măsuri de siguranță din cauza pericolului infectării, iar atunci când localitățile vor intra în scenariul verde majoritatea elevilor se vor întoarce fizic în școli.

Noi păstrăm în continuare normele care ţin de rata de incidenţă. Deci avem în continuare scenariul verde, galben, roşu, aceste lucruri se aplică ca şi până acum. Este previzibil ca în următoarele săptămâni majoritatea localităţilor să intre în scenariul verde şi, în acest fel, majoritatea elevilor se vor întoarce fizic în şcoli. În privinţa şcolilor se aplică normele de până acum, însă relaxările care sunt valabile sunt valabile pentru toată lumea”, a mai spus președintele.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: