Politică

Iohannis minte cu nerușinare: „Lucrările ucrainene la Canalul Bîstroe au fost un mit”

Președintele României, Klaus Iohannis, susține că Ucraina a efectuat doar lucrări de întreținere la Canalul Bîstroe, nu lucrări de „adâncire”, deși ministerul Transporturilor de la Kiev a spus ci totul și cu totul altceva. Se pare că președintele minte cu nerușinare.

Iohannis a explicat faptul că pentru o eventuală lucrare de adâncire e nevoie ca și România să fie consultată în acest sens.

„Cea mai mare parte din exporturi de cerealele ucrainene se face prin România. Noi am înlesnit acest export, am scutit de taxe, și credem că e un lucru corect că facem asta. De aici provine o parte semnificativă a veniturilor ucrainene. Sunt, de asemenea, multe state care depind de cerealele ucrainene.

Sigur că noi am căutat și găsit căi prin care să nu fie dezavantajați producătorii interni.

Există de mult intenția ucraineană de a folosi canalul Bîstroe pentru a ieși la Marea Neagră. Rămâne de văzut.

Până acum a fost un mit. Nu au fost lucrări de adâncire, ci de întreținere. Lucrările nu pot fi făcute fără autoritățile internaționale, care se preocupă de Deltă, dar și fără România. Însă e adevărat: partea ucraineană vrea să existe un trafic mai intens pe Dunăre”, a explicat Klaus Iohannis.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button