Iohannis insistă cu vaccinarea: „Depășim 100.000 de persoane vaccinate într-o zi. Vom menține ritmul și îl vom crește”

Distribuie acest articol!

Klaus Iohannis a anunțat cu mare mândrie că astăzi au fost vaccinate mai mult de 100.000 de persoane într-o singură zi, adăugând că speră să păstrăm acest ritm. Șeful statului a mai spus că oricine se poate vaccina la oricare din centrele deschise în țară fără programare.

Am vizitat centrul de vaccinare de la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța și pot spune că sunt profund impresionat, e organizat impectabil, cu toate că e un centru improvizat. Ieri și azi s-au vaccinat deja peste 500 de persoane din Constanța. E un lucru excelent. Am intrat într-o fază nouă cu vaccinarea. Avem centre deschise non-stop cu spitalele. Am renunțat la toată birocrația și din această săptămână toate centrele de vaccinare din toate localitățile din toată țară sunt deschise pentru vaccinare fără programare pe platformă. Oricine se poate prezenta direct la centru și se poate vaccina. Avem suficiente doze pentru a intra în această etapă”, a declarat Iohannis.

Șeful statului a reiterat faptul că vaccinarea este singura soluție pentru a ieși din pandemie, iar dovadă faptului că serul anti-covid19 funcționează este numărul tot mai mic de persoane infectate.

Noi stăm extraordinar de bine cu această campanie de vaccinare. În alte părți lucrurile sunt încă în organizare. Nu cred că sunt multe locuri unde cetățenii se pot duce pur și simplu la vaccinare. Sunt planificate centre cu prezență 24 din 24 de ore, urmează și maraton de vaccinare. Astăzi vom depăși suta de mii de persoane vaccinate într-o zi și vom menține ritmul și îl vom crește, în așa fel încât în scurt timp un număr mare de români și cei rezidenți să poată fi vaccinați. E evident că cifrele pe care le primim sunt pe zi ce trece tot mai bune. Avem mai puține persoane infectate, mai puține persoane la ATI și mai puține decese”, a mai spus Iohannis.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: