Politică

Iohannis, după ce a cerut toleranță zero față de plagiate: Legile se referă la viitor, nu la trecut

Președintele Klaus Iohannis a precizat joi, într-o conferință de presă la Praga, înaintea unui summit european, că prevederile legate de integritate din Legile Educației se referă la viitor, nu la trecut.

Legat de „ce am spus despre toleranță zero”, „aceste legi nu se referă la trecut, se referă la viitor. (…) Încă o dată, noile legi se referă la ce se întâmplă de acum încolo”, a subliniat președintele.

Klaus Iohannis a precizată că „anumite prevederi din proiectele existente trebuie îmbunătățite” dar asta „nu înseamnă că legile trebuie retrase, că nu au fost înaintate nicăieri”.

„Anumite prevederi de exemplu legate de integritate și etică pot fi îmbunătățite (…) Îmi doresc niște legi care pe viitor nici nu mai permit apariția plagiatelor în diverse lucrări de specialitate. Lucrarea de doctorat trebuie verificată cu soft anitplagiat înainte să fie acordat titlul de doctor”, a mai spus șeful statului.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button