Politică

Iohannis despre tragedia de la Odorheiu Secuiesc: Ne reamintește brutal că siguranța în școli rămâne o prioritate critică 

Președintele Klaus Iohannis a cerut luni elucidarea rapidă a cauzelor care au dus la prăbușirea clădirii internatului din Odorheiu Secuiesc și pedepsirea celor care se vor dovedi vinovați. Reacția președintelui vine după cu un tânăr a murit, iar altul este în stare gravă ca urmare a prăbușirii clădirii în care funcționează internatul Liceului Tamași Aron din Odorheiu Secuiesc (județul Harghita).

Șeful statului a vorbit și despre siguranța în școli, una dintre temele pe care le-a avut constant pe agendă. În ciuda angajamentelor oficialilor guvernamentali sau locali însă, multe clădiri cu funcție educațională sunt într-o stare critică,

”Tragedia care a avut loc la internatul Liceului Tamași Aron din Odorheiu Secuiesc este cutremurătoare. Transmit condoleanțe familiei elevului care și-a pierdut viața și le doresc însănătoșire grabnică elevelor rănite în acest cumplit accident. Este o dramă care ne reamintește brutal că siguranța în școli rămâne o prioritate critică. Spațiile în care copiii își petrec cea mai mare parte din timpul lor trebuie să ofere protecție și să fie adaptate la standardele de siguranță actuale. Solicit elucidarea de urgență a cauzelor care au dus la prăbușirea clădirii și pedepsirea celor care se vor dovedi vinovați”, a scris Iohannis pe o rețea socială.

Luni s-a prăbușit o parte a clădirii internatului unui liceu din Odorheiu Secuiesc. În urma incidentului, un băiat a decedat, o fată este în stare gravă, iar alte două adolescente rănite au fost salvate. Primăria a anunțat că imobilul aparține Bisericii Catolice.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button