Iohannis despre situația din Ucraina: Vreau să îi asigur pe români că suntem pe fază

Distribuie acest articol!

Klaus Iohannis a anunțat că membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării se reunesc marţi,de la ora 16.00, pentru a discuta despre starea de securitate în regiunea Mării Negre şi implicaţiile pentru România, precum şi încheierea misiunii NATO Resolute Support din Afganistan, transmite Agerpres.

Președintele declara săptămâna trecută că va fi organizată o ședință a CSAT dedicată special acestei zone de tensiune din Marea Neagră şi acumulării de trupe pe graniţa de est a Ucrainei. „Vreau să îi asigur pe români că noi suntem pe fază”, sublinia joia trecută şeful statului.

Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre, cu accent special pe zona de graniţă de est a Ucrainei. Noi urmărim cu foarte mare atenţie aceste lucruri. Să nu îşi imagineze cineva că noi stăm şi aşteptăm informaţii de la alţii. Noi dăm informaţii altora, fiindcă avem servicii foarte performante pe această zonă. Am avut mai multe discuţii cu ministrul Apărării şi cu alţi conducători de servicii specializate, cunoaştem foarte bine situaţia din teren şi tensiunile care se creează acolo ne preocupă foarte mult. Suntem extrem de îngrijoraţi. Însă situaţia este una care trebuie extrem de atent evaluată, nu doar militar şi securitar, ci şi diplomatic. Şi acest lucru îl facem“, a precizat preşedintele Klaus Iohannis.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: