Politică

Iohannis, despre proiectele Ungariei în Transilvania: Pot fi realizate doar în urma unui acord al României, să fie conforme dreptului internațional și să nu fie discriminatorii

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis miercuri un mesaj ferm președintei Ungariei, Katalin Novak, în timpul unei conferințe de presă comune.

Astfel, președintele a făcut referire la controversatele proiecte de investiții derulate de guvernul maghiar în Transilvania, care sprijină din punct de vedere economic aproape exclusiv antreprenorii de etnie maghiară.

”Este fundamental ca proiectele de interes să fie realizate în România doar în urma unui acord al României, să nu fie discriminatorii pe baza etniei și să fie conforme dreptului român, european și internațional”, a spus președintele Iohannis la conferința de presă de la Palatul Cotroceni.

El a avertizat și împotriva ”abordărilor unilaterale” în ceea ce privește colaborarea dintre cele două țări: ”Am reiterat importanța dialogului pentru rezolvarea în plan bilateral a tuturor aspectelor de interes și pentru evitarea abordărilor unilaterale, care nu pot duce la soluții durabile”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button