HORECA

Iohannis: Consider că după 1 septembrie, în anumite condiții, restaurantele se pot deschide în interior

Președintele Klaus Iohannis a susținut, miercuri, o conferință de presă la Palatul Cotroceni, în care a afirmat că, de la 1 septembrie, ar trebuie redeschise teatrele, cinematografele și restaurantele în interior, cu anumite condiții stricte și în funcție de pragul epidemiologic din fiecare localitate, stabilit de specialiști.

Principalele declarații ale președintelui:

În 27 septembrie vor avea loc alegeri, în premieră organizate în condiții de pandemie.

Obiectivul principal e de a organiza campania și scrutinul în condiții de siguranță maximă. Acest lucru este posibil dacă vom respecta cu toții un set de reguli și măsuri. Există precedente. Sunt țări care au organizat mai multe tipuri de alegeri în pandemie fără ca acest lucru să fi avut efecte asupra pandemiei.

Un scenariu cu risc zero nu există, dar poate fi redus la un minim. Am solicitat Guvernului să inițieze o campanie de informare cu privire la aceste proceduri.

Fac un apel la responsabilitate. Mă adresez mai ales candidaților și echipelor de campanie: respectați regulile și nu îi expuneți pe oameni pericolului infectării.

Orice încălcare a normelor va trebui drastic sancționată.

Alegerile sunt fundamentul democrației. Democrația nu poate fi suspendată sau pusă între paranteze. Alegerile locale au fost deja amînate. Acum știm care sunt măsurile de protecție care limitează transmiterea coronavirusului. Ele se aplică deja în toate domeniile și vedem că funcționează.

Dragi români, este important ca voi să decideți cine va conduce comunitatea în care trăiți pentru următorii 4 ani.

Este esențial să facem tot ce ține de noi, autorități și cetățeni, pentru ca și democrația să fie protejată în această perioadă dificilă. Printre efectele nocive ale pandemiei, nu trebuie să lăsăm și un deficit de legitimitate a aleșilor

Sursa: Digi24.ro

  • Cum sunt țepuiți românii prin facturile la energie
    Lună de lună, consumatorii de energie din România plătesc prin facturile lor o taxă pentru cogenerare. Această taxă este ajutorul de stat pe care România îl acordă din 2011 producătorilor de energie electrică şi termică, cei care de fapt sunt esenţa sistemelor centralizate de încălzire, pentru ca ei să reziste în piaţă. Iniţial, schema ar …
  • Unul din trei pensionari trăiesc în sărăcie sau la limita sărăciei
    România anului 2025 e o țară care își uită bătrânii. Într-un stat care se laudă cu creștere economică, cu reforme și digitalizare, realitatea de zi cu zi a pensionarilor este una crudă: unul din trei trăiește în sărăcie sau la limita subzistenței. Mai exact, peste 1,3 milioane de vârstnici nu își permit o viață decentă …
  • Știați că parlamentarii au venituri de cabinet de aproape 50.000 lei, dar politicienii taie bursele?
    În timp ce România se confruntă cu o criză socială gravă, cu elevi care abandonează școala din lipsă de bani și cu profesori care își plătesc singuri materialele didactice, parlamentarii înoată în privilegii. Fiecare deputat sau senator are alocat lunar un buget de aproape 50.000 lei pentru „cheltuieli de cabinet”. Adică bani publici pentru consilieri, …
  • Peste 30% din copiii României trăiesc în sărăcie. Nu au ce pune pe masă, statul i-a abandonat
    Într-o țară europeană, membră a Uniunii și cu pretenții de dezvoltare, peste 1,3 milioane de copii trăiesc în sărăcie sau la limita subzistenței. Asta înseamnă unul din trei copii. Iar această realitate nu se regăsește în discursurile oficiale, ci în casele reci, în frigiderul gol, în ghiozdanele goale și în stomacurile lipsite de hrană. Sărăcia …
  • Presiuni sociale imense. Statul refuză să facă reforme reale. Se merge în pas de melc
    România clocotește. Presiunile sociale cresc de la o zi la alta: profesori în stradă, medici epuizați, fermieri revoltați, antreprenori sufocați de taxe și birocrație. În tot acest timp, statul mimează reforma, promite, tergiversează și amână. Se merge în pas de melc, cu o lentoare care nu mai poate fi justificată, într-un moment în care schimbarea …
Back to top button