Politică

Iohannis, Ciucă și Ciolacu moșesc masacrarea Constituției: Comasarea alegerilor și liste comune PSD/PNL

Iohannis, Ciucă și Ciolacu moșesc masacrarea Constituției. Liderii PSD și PNL, dar și președintele Klaus Iohannis au miercuri întâlniri în formate diferite pentru a stabili modul în care se desfășoară alegerile, data scrutinelor și eventuala colaborare electorală. Ziua începe cu o ședință de coaliție, urmată de ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) la Cotroceni, după care fiecare partid are propria ședință. Mizele sunt: comasarea alegerilor locale cu europarlamentare pe 9 iunie, liste comune la europarlamentare, stabilirea datei alegerilor prezidențiale.

Liderii celor două partide au mai avut duminică o ședință în care au stabilit de principiu principalele repere ale colaborării politice: alegerile locale vor fi decalate și organizate împreună cu alegerile europarlamentare pe 9 iunie, iar PSD și PNL ar putea participa la europarlamentare pe liste comune.

Cele două partide trebuie să stabilească miercuri dacă la alegerile locale vor merge cu candidați comuni sau fiecare separat.

Ședința coaliției începe miercuri dimineață, fiind urmată de ședința CSAT la ora 13.00. Apoi, PNL are şedinţa Biroului Politic Naţional la ora 16,00, precum şi o şedinţă a Consiliului Politic Naţional al PSD. În cazul unei înțelegeri, liderii Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor anunța împreună rezultatul negocierii.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button