Știrile 60m.RO

Iohannis a spart peste 10 milioane de euro pentru renovările de la Palatul Cotroceni

De la preluarea de către Klaus Johannis a primului mandat prezidenţial şi până în prezent, Administraţia Prezidenţială a antamat pentru Palatul Cotroceni numeroase lucrări de reparaţii. Datele oficiale arată că din 2016 şi până acum, Administrația Prezidențială a contractat diverse lucrări de reparaţii la Palatul Cotroceni de peste 53.000.000 lei. Recent, Administraţia Prezidenţială a încheiat un contract vizând renovarea a două clădiri din curtea Palatului Cotroceni.

Conform platformei SEAP, Admininstraţia Prezidenţială a scos la licitaţie în vara anului trecut, printr-o procedură simplificată, un acord – cadru cu o valoare estimată de 6.297.070 de lei, fără TVA, având ca obiect “lucrări de reparaţii ale faţadelor corpului de clădiri C4 şi C1 din cadrul Complexului Palatul Cotroceni”.
Potrivit unui anunț publicat în SEAP în data de 5 martie a.c., Administraţia Prezidenţială a atribuit către Trustul Construcții Carpați SRL primul contract subsecvent pentru lucrările de reparaţii ale fațadelor corpului de clădire C4 și C11 din cadrul Complexului ”Palat Cotroceni”, la o valoare finală negociată de 942.283,81 de lei (echivalent a 188.456,60 euro).
Lucrările vizează reparații ale suprafețelor finisate cu vopsea în exterior, pe bază de var, inclusiv reparații ale stratului suport, acolo unde este cazul, curățarea și impermeabilizarea elementelor din piatră naturală, curățarea tratarea și finisarea elementelor din lemn masiv, dar și reparații la elementele de protecție din tablă de zinc, eventual înlocuirea acestora. Totodată mai sunt incluse lucrări de repoziționare a treptelor, dar şi reparații la pereți și tavane.

Doar pentru refacerea gardului s-au alocat peste 6,7 milioane de lei

În august 2022, Administraţia Prezidenţială a mai urcat pe SEAP un acord – cadru pentru lucrări de reparații ale gardului împrejmuitor din cadrul Complexului ”Palat Cotroceni”, a cărui valoare estimată era de 6.730.216,8 de lei.
Ulterior, în data de 2 februarie 2023, Administraţia Prezidenţială a încheiat un contract cu SC Şantier în Lucru SRL din Domneşti (jud. Ilfov) în valoare de 1.501.182 de lei (circa 300.236,40 euro). Anul acesta, pe 13 februarie, în baza aceluiaşi acord – cadru, Administraţia Prezidenţială a mai încheiat cu societatea respectivă un alt contract în sumă de 2.522.465 de lei (echivalent a 504.493,00 euro).

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button