Politică

Iohanis una spune, alta face: resping categoric numirea în funcții publice pe criterii politice

Președintele României s-a exprimat în urma cazului de la MUREȘ și în care un inginer constructor hidrotehnic a fost îndepătat din funcție pentru a face loc unei persoane numite politic a cărei principală competență era capacitatea de a lipi afișe pentru partidul PNL.

Iohannis a luat o poziție fermă:

„Resping categoric numirea în funcții publice a unor persoane care nu întrunesc condițiile legii și nu au experiența necesară.

Considerarea recompensei politice drept unic principiu de funcționare a statului este apanajul unei mentalități învechite, un afront adus cetățenilor și o frână în dezvoltarea societății.

Toate partidele trebuie să înțeleagă că statul se află în slujba cetățeanului.

Aceasta este viziunea mea pentru România Normală.

Funcția publică trebuie să își recapete credibilitatea, și deja în administrație sunt promovați și foarte mulți profesioniști.

Încă mai există excepții, numiri controversate, dar cei care nu au competențe nu au ce să mai caute în sistemul de stat.

În urma cazului de la Mureș semnalat de către mass-media, am avut o discuție cu prim-ministrul Ludovic Orban despre necesitatea accelerării procesului de audit în sfera administrației publice.

I-am cerut premierului ca măsurile care se impun în urma acestui proces de audit să fie luate exclusiv pe criterii care țin de competență și respectarea legii.”

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button