Politică

Ioana Ramona Bruynseels (AUR): Fermierii au ajuns la capătul răbdării din cauza incompetenței de la vârful Guvernului

„Fermierii au ajuns la capătul răbdării din cauza incompetenței de la vârful guvernului. Fermierii îl acuză pe ministrul Agriculturii, Florin Barbu, că îi minte de luni bune în privința mai multor măsuri și doleanțe. Oamenii bat la uși închise deoarece în fruntea ministerului Agriculturii au ajuns doar neamurile politicienilor, personaje fără niciun fel de pregătire în domeniu. Fermierii spun că nu s-a făcut plata pentru subvențiile APIA, iar dacă suni la minister toți dau din colț în colț. Momentan, nu a fost implementat softul minune prin care se fac plățile. Mai mult, la masura PD04 subvenția a scăzut cu 10%”, scrie, pe Facebook, Ioana Ramona Bruynseels (AUR).

„Ajutoarele pentru fermieri din cauza invaziei cerealelor ucrainene au fost de 8 euro la hectar. Micii fermieri români nu au putut accesa acești bani. Ei s-au dat cu dedicație oamenilor sistemului și fermierilor străini mari proprietari de terenuri agricole în România. PSD și PNL nu își doresc să mai avem fermieri români în această țară. Ei vor fermieri străini deoarece ei nu ies în stradă să protesteze și sunt protejați de ambasade.

Planul Național Strategic 2023 – 2027, negociat de miniștrii PSD și PNL este un dezastru. Mai puțini bani pentru fermieri și reguli foarte stricte prin PD04 și GAEC 7 și 8. Fermierii nu au cum să îndeplinească multe dintre aceste reguli deoarece vremea de multe ori nu permite acest lucru. Din această cauza mulți își vor pierde banii de la APIA. Nu ai cum să faci rotația culturilor dacă vremea nu permite acest lucru. Au negociat la Bruxelles în genunchi, poziția ghiocel.

În România există o adevărată criză a tractoriștilor, care se adâncește de la o zi la alta, din cauza noilor reglementări: carnetul de conducere categoria Tr devine obligatoriu și se deschide dosar penal pentru fermierul care conduce un utilaj neînmatriculat, dar și pentru cel care îl încredințează. Această măsură îi nemulțumește pe fermieri și tot așteaptă soluții de la ministerul Agriculturii. Transportatorii și agricultorii amenință că iau cu asalt Capitala. Și bine fac. Nu se mai poate continua cu această coaliție toxică. AUR este alături de fermierii români”, scrie Bruynseels.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button