La Borca un tânăr român a fost desfigurat de 3 țigani. Oamenii au ieșit în stradă

Damian este numele tânărului român ce a fost bătut crunt de 3 țigani din localitate Borca din județul Neam. Acesta a ajuns desfigurat la un spital din Iași și se află în stare foarte gravă.
În Borca există o importantă comunitate de țigani care ușor, ușor, din grija autorităților publice și a poliției din zonă, ce nu a făcut nimic, s-a transformat într-un clan cu tentă infracțională.
Locuitorii din comună nu mai pot răbda și au ieșit în stradă să se apere singuri. A fost vorba despre o manifestație de solidaritate cu Damian, tânărul mutilat. Aceasta a decurs pașnic, fără incidente, dar nu se știe ce va urma.
„‘Poliția nu face nimic împotriva violențelor și furturilor comise de către țigani. Nu este normal să fim nevoiți să ieșim din casă să ne apărăm cu pușca de vânătoare, toporul sau coasa, dar se pare că nu mai există soluții. Am ajuns să ne fie frică să umblăm pe străzi, iată că ne sunt copii bătuți cu bestialitate de aceste clanuri pentru care legea este opțională din moment ce autoritățile nu le fac absolut nimic. Dacă va fi nevoie ne vom face singuri dreptate” a declarat pentru redacție Ion C., prezent la manifestație.
În ultima perioadă se constată o creștere considerabilă a infracțiunilor comise de clanurile interlope, în marea lor majoritate clanuri de țigani(acesta este termenul consacrat și corect).
- Ce salarii și sporuri au judecătorii CCR. Lista actualizată a indemnizațiilor pentru baronii politici numiți judecătoriCurtea Constituțională a României (CCR) se află sub atenția intensă a opiniei publice, mai ales după decizia istorică de anulare a alegerilor prezidențiale din noiembrie 2024. Instituția rămâne în vizor pentru noi decizii privind alegerile prezidențiale din 4 și 18 mai, dar și prin privilegiile considerate excesive și adeseori criticate în spațiul public ale judecătorilor. CCR a publicat luni lista actualizată a salariilor și sporurilor. Astfel, cu venituri brute lunare care pot depăși 63.000 de lei pentru președintele CCR și 61.000 de lei pentru ceilalți judecători, aceștia beneficiază de sporuri considerabile, precum cel pentru risc și suprasolicitare neuropsihică, care ajunge la aproape …
- Corupție și abuzuri la ASF: Daniel Armeanu, vicepreședinte ASF, vizat de plângere penală pentru hărțuire și amenințareDaniel Armeanu, vicepreședinte ASF, este vizat de plângere penală și este acuzat de hărțuire și de amenințare chiar de către unul dintre avertizorii de integritate din cadrul instituției. Salariata a făcut plângere penală. Comportamentul abuziv al unui vicepreședinte ASF în raport cu un angajat al insituției face obiectul unei investigații demarată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5. Pe numele lui Ștefan Daniel Armeanu a fost înregistrată o plângere penală. Daniel Armeanu este vicepreședinte la sectorul de pensii private din cadrul ASF. Daniel Armeanu, vicepreședinte ASF, vizat de plângere penală Oficiul de stiri a obținut, astăzi, informații despre plângerea penală formulată, în anul 2024, de …
- Hotelul de pe plaja de la Marea Neagră, miile de tablouri și legătura dintre generalul Zisu și șefa Spitalului MilitarSiteul de investigații Snoop a descoperit un hotel în construcție pe plaja Venus, construit pe terenul soțului Florentinei Ioniță-Radu, comandant al Spitalului Militar din București și o apropiată a generalului Zisu. La jumătatea lunii februarie 2025, procurorii au descins la o adresă a generalului Cătălin Ștefăniță Zisu, comandantul logisticii Armatei Române. Ei au găsit, printre altele, mii de picturi, zeci de ceasuri, mii de sticle de alcool și cel puțin 20 de genți Hermes și Louis Vuitton. Pe surse, s-a vorbit despre 4.600 de tablouri. Perchezițiile au avut loc în contextul în care secția militară a DNA pornise urmărirea penală a generalului Zisu. Procurorii au …
- Judecătoarea Adriana Stoicescu: Am ajuns în punctul în care trebuie să tăcem, să nu mai credem în nimic, decât în vaccin, LGBT şi războide Adriana Stoicescu, judecător “Proorocul Ilie este poate cel mai virulent proiect artistic al meu prin care doresc să pun în lumină problemele sistemice ale unei mentalități profund înrădăcinate într-o țară pe care, recunosc, mi-a trecut serios prin minte să o părăsesc.” zice regizorul Botond Nagy. Deci, a fi creştin în România este o mentalitate ce trebuie rapid dezrădăcinată, că suntem moderni şi euroantlatici, ce dracu….. Cum ar veni, am ajuns în punctul în care trebuie să tăcem, să nu mai credem în nimic, decât în vaccin, LGBT şi război şi, în general, să ne ducem naibii, noi, ăştia cu petenţiile …
- Judecătoarea Adriana Stoicescu: Politicienii au făcut praf Justițiade Adriana Stoicescu, judecător Sila de joi Cocoţaţi în jilţurile uşor roase pe margini, dar încă rezistente, înalţii dregători şi-au amintit sloganul “nicio masa fără peşte”, adicătelea nicio campanie fără aruncat cu zoaie în judecători. Deşi atunci când eşti invitat la om acasă bunul simţ te opreşte să te iei de gazdă, să îi zici că are copii urâţei şi să îi ciupeşti nevasta, unii consideră că o astfel de invitaţie e un bun prilej să tragi o discretă schipitură pe obrazul omului ce te primeşte cu bună credinţă. Aşadar, un scurt răspuns la “delicatele” afirmaţii: Durata nerezonabilă a procedurilor judiciare …
- Tun de 10 milioane EURO la CJ HunedoaraDupă șase luni de cerșit informații putem intui misterul asfaltului electoral din Valea Jiului. Puse cap la cap, informațiile duc spre următoarea concluzie: administratorul public al judeţului s-a tocmit cu firma Zona D să toarne asfalt de un milion de euro cu doar 430.000 lei în precampania electorală de la locale (aprilie-mai 2024), urmând ca, în septembrie, Consiliul Judeţean Hunedoara să-i plătească drumarului diferenţa, după ce îi va atribui un contract de 10.000.000 EURO. Ceea ce s-a și întâmplat. Mai departe este treaba organelor statului să documenteze aranjamentele care au dus la atribuirea „cu dedicaţie” a unei licitații de 51.922.341 …
- Avocata Ingrid Mocanu, despre legitimarea lui Bogdan Peșchir ”BogPR” în fața presei: ”Abuz în serviciu. Nu bagi un om în dubă și nu cunoști cine e. Este inadmisibil și inuman”Avocatul Ingrid Mocanu a declarat joi seară că legitimarea lui Bogdan Peșchir ”BogPR” în fața presei este una abuzivă, iar polițistul care a făcut asta ar trebui demis de ministrul de Interne. ”În acest moment, este cel puțin, mă rog, așa cum pare, o infracțiune de purtare abuzivă, poate chiar mai mult, pentru că este absolut inadmisibil ce s-a întâmplat acolo. Cum adică? Au luat un om, l-au băgat într-o dubă, l-au coborât în fața presei și nu i-au verificat identitatea? Adică, după ce l-au luat și l-au adus undeva, acum ca să îl expună în fața presei, acolo îl …
- Vanghelie scapă de condamnarea de 11 ani în dosarul mitei de 30 de milioane de euroCurtea de Apel București a dispus miercuri, 19 martie, achitarea fostului primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, în dosarul în care era acuzat de luare de mită, abuz în serviciu și spălare de bani. Astfel scapă de o condamnare de peste 11 ani. Potrivit deciziei instanţei, Vanghelie a fost achitat pentru abuz în serviciu şi spălare de bani, iar pentru infracţiunea de luare de mită, judecătorii au constatat că faptele s-au prescris. „În baza art. 396 alin. 5 Cpp, raportat la art. 16 alin. 1 lit. a Cpp, achită pe inculpatul Vanghelie Marian Daniel, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, …
- Trei europarlamentari români apar în rechizitoriul procurorilor: au luat șpagă de la HuaweiBiroul procurorului belgian a anunţat marţi că a inculpat cinci persoane în ancheta privind mita din Parlamentul European, în care ar fi implicată compania chineză Huawei, relatează Reuters. Mai mulți europarlamentari sunt suspectați că au primit bani de la gigantul chinezesc Huawei, pentru a le susține cauza în Parlamentul European. Totul a pornit de la eurodeputatul Fulvio Martusciello, cel care a distribuit o scrisoare printre eurodeputați, în sprijinul tehnologiei 5G, dar în spate s-ar fi aflat interese ale chinezilor de la Huawei. Respectiva scrisoare a fost distribuită și europarlamentarilor români de la aceea vreme. Este vorba despre: 1. Daniel Buda, actual europarlamentar …
- Instanța Supremă cere redeschiderea dosarului Colectiv, la 10 ani de la incendiu: Arafat și Bănicioiu, vizați de noua anchetăÎnalta Curte de Casație și Justiție obligă Parchetul General să redeschidă ancheta în dosarul Colectiv și să investigheze plângerile rudelor celor decedați la adresa lui Raed Arafat și Nicolae Bănicioiu. Pe scurt, procurorii trebuie să ancheteze daca nu cumva cei doi ar trebui să răspundă penal pentru greșelile de acum 10 ani. Motivarea de la Înalta Curte de Casație și Justiție „Admite plângerile formulate de petenţii Nicodemus Marvin, Ştefan Mihaela, Ştefan Cariolan, Ştefan Andrei Florian, Chelba Irina şi Geambaşu Ruxandra împotriva ordonanţei din data de 04 iunie 2024 emisă în dosarul nr. 184/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte …
- Verdictul Comisiei de la Veneția: ”Anularea alegerilor trebuie să fie mai puțin dăunătoare decît validarea lor, în ciuda deficiențelor”A venit și al doilea raport adoptat în Sesiunea Plenară a Comisiei de la Veneția în 14-15 martie, de data asta despre anularea alegerilor. Un raport final care îl confirmă pe cel de urgență, din ianuarie, și care, în termen eleganți, pulverizează, efectiv, decizia statului român de a anula alegerile, cu acuzații fanteziste și nesusținute de probe. Comisia desființează, efectiv, punct cu punct, toate argumentele din motivările CCR, de anulare a alegerilor, ori de eliminare a unor candidați. Poate că fraza cheie a raportului este ”Consecințele invalidării rezultatelor alegerilor trebuie să fie mai puțin dăunătoare decât acceptarea rezultatelor alegerilor în ciuda deficiențelor lor”. …
- PSD își bate joc de militari! CCR a declarat neconstituțională modificarea Legii pensiilor militareCurtea Constituţională (CCR) a României a discutat marţi, sesizarea Avocatului Poporului în legătură cu actul normativ pentru completarea Legii privind pensiile militare de stat. Judecătorii CCR au decis că legea este neconstituțională, în ansamblul său și arată că ”reglementarea a două sisteme de echilibrare a pensiilor militare, cu regimuri juridice diferite, în funcție de data intrării în vigoare a legii criticate, încalcă prevederile art.16 alin.(1) din Constituție.”. ”În ședința din data de 11 martie 2025, Curtea Constituțională, în cadrul controlului de constituționalitate a priori, cu unanimitate de voturi, a admis obiecția de neconstituționalitate formulată de Avocatul Poporului și a constatat că Legea …
- Judecătorii numiți de la Înalta Curte sunt membri ai unei rețele infracționale!Decizia de a bloca candidatura lui Călin Georgescu scoate la iveală o realitate incomodă: justiția din România este controlată de o rețea bine organizată, în care judecătorii numiți de la Înalta Curte joacă un rol-cheie. „Nu mai vorbim despre independența justiției, ci despre o rețea care ia decizii în funcție de interese politice. Membrii acestei structuri sunt numiți pe criterii de loialitate, nu pe merit, și acționează coordonat pentru a impune anumite hotărâri,” a declarat un avocat cunoscut. Situația este fără precedent, iar respingerea lui Georgescu nu este un caz izolat. Acesta este doar un episod dintr-un mecanism prin care …
- Cine este angajatul Poliţiei Capitalei, cercetat după ce a mers la protestul AUR: „Am fost executat”Un angajat al Poliţiei Capitalei este cercetat după ce a participat la mitingul AUR din data de 1 martie. Wilhelm Bendriș, luptător la Serviciul de Acțiuni Speciale, considerată una dintre cele mai bine pregătite structuri din IGPR, a fost retrogradat după ce a refuzat să participe la evaluarea psihologică. În urma acestui incident, i-a fost retrasă autorizația de acces la informații clasificate, a fost obligat să predea arma și a fost mutat la birou. Evaluarea psihologică este o practică des întâlnită a șefilor corupți numiți politic din Poliția Română, astfel persoanele incomode sunt trase pe linie moartă. Polițistul a refuzat …
- CCR a respins cele două contestații împotriva lui Georgescuurtea Constituțională a analizat, sâmbătă, două contestații împotriva candidaturii lui Călin Georgescu la funcția de președinte al României şi le-a respins ca inadmisibile. ”În ședința din data de 8 martie 2025, Curtea Constituțională, în cadrul atribuției privind respectarea procedurii pentru alegerea Președintelui României, a luat în dezbatere patru contestații. În urma deliberărilor, cu unanimitate de voturi, Curtea Constituţională a respins ca inadmisibile contestațiile formulate, întrucât acestea nu îndeplineau condițiile procedurale prevăzute de lege. • Hotărârile sunt definitive şi se comunică Biroului Electoral Central. Argumentele reținute în motivarea soluțiilor pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul hotărârilor, care …
- Cazul Nordis: judecătorul care a eliberat-o pe Laura Vicol, contrazis de colega de complet cu citate din propria lui carteÎn opinia separată prin care n-a fost de acord cu eliberarea acuzaților din cazul Nordis, judecătoarea Elena Barbu de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) îl contrazice pe Mihail Udroiu, colegul care s-a opus arestării preventive, chiar cu opiniile de specialitate ale celui din urmă, aflate în cartea care stă la baza învățării studenților și profesioniștilor în drept. Elena Barbu a pledat pentru arestarea preventivă, respectiv plasarea în arest la domiciliu a inculpaților Nordis. Câteva pasaje din motivare au apărut ieri. Cum ceilalți doi judecători s-au opus arestării preventive, Laura Vicol și ceilalți cercetați au fost eliberați, unii …
- Disperarea sistemului: Percheziții DIICOT la Generalul maior (rtr.) Radu Theodoru, veteran de război, în vârstă de 101 aniGeneralul maior (rtr.) Radu Theodoru, veteran de război și scriitor, a devenit subiectul unei anchete a DIICOT, după ce procurorii au efectuat o percheziție la domiciliul său. Informația a fost făcută publică de fiica sa, Viorica Theodoru, printr-un mesaj postat pe rețelele sociale. Potrivit anunțului făcut de Viorica Theodoru, percheziția a avut loc în dimineața zilei de 5 martie, la ora 7:45, când trei angajați ai DIICOT s-au prezentat la reședința tatălui său, având un mandat emis în data de 4 martie, la ora 15:00. Mandatul de percheziție, ale cărui detalii au fost publicate de fiica generalului pe Facebook, menționează că obiectivul descinderii …
- Ce au mai găsit procurorii la generalul mafiot Cătălin Zisu: 4.600 de tablouri și 31 de ceasuri, unul dintre ele fiind cotat la prețul de peste 500.000 de euroNumărul tablourilor descoperite de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în urma perchezițiilor efectuate în dosarul în care este vizat șeful Comandamentului Logistic Întrunit, generalul Cătălin Ștefăniță Zisu, a ajuns la circa 4.600, au precizat surse judiciare. Potrivit surselor citate, operele de artă ar urma să fie expertizate, începând de săptămâna viitoare, de specialiști din cadrul Muzeului Național de Artă. Totodată, sursele judiciare menționate au mai arăt că în urma descinderilor au fost descoperite și un număr de 31 de ceasuri, unul dintre ele fiind cotat la prețul de peste 500.000 de euro, dar și 3.600 de sticle cu alcool. DNA anunța …
- DNA nu renunță la arestarea baronului PSD Ion DumitracheDNA nu renunță la lupta pentru arestarea lui Ion Dumitrache, fost lider al organizației municipale PSD Constanța, implicat în scandalul de corupție din dosarul „Portul”. Procurorii anticorupție încearcă să anuleze decizia Curții de Apel București, care a respins cererea de arestare preventivă și l-a plasat pe Dumitrache sub control judiciar. Acum, contestația este la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), iar soarta sa va depinde de decizia finală a instanței. Dosarul se află în faza de cameră preliminară, iar primul termen de judecată va fi stabilit ulterior. Indiferent de decizia instanței, aceasta va fi definitivă. Dumitrache este acuzat de dare …
- Procurorul general refuză să dezvăluie numele magistratului sacrificat din dosarul lui Călin GeorgescuProcurorul general, Alex Florența, a oferit marți noi detalii din ancheta care îi vizează pe Călin Georgescu și mercenarii lui Horațiu Potra. Astfel, Călin Georgescu este vizat în două dosare, respectiv cel în care a fost pus deja sub acuzare pentru acțiuni împotriva ordinii constituționale, dar și în dosarul în care s-a dispus arestarea preventivă a lui Horațiu Potra și a mercenarilor lui. De asemenea, procurorii investighează întâlnirile pe care Potra le-ar fi avut la Moscova, înainte de alegerile din decembrie 2024, dar și modul în care acesta a dus în țară arme și mari sume de bani. În plus, …
- ICCJ/MAFIA, despre lotul Nordis: Arestarea a fost excesivăMotivele pentru care judecatorii ICCJ Mihail Udroiu si Luminita Cristiu-Ninu au dispus eliberarea lotului Nordis: “Referatul intocmit de procuror prin care a solicitat luarea masurii arestarii preventive contine trimiteri relativ sumare la probatoriu… Temeiurile factuale propuse pentru luarea masurii arestarii preventive prezinta numeroase vicii de natura a afecta posibilitatea retinerii unei suspiciuni rezonabile”. Devastatoare pentru DIICOT este hotararea prin care Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus eliberarea inculpatilor arestati preventiv in dosarul “Nordis”. Judecatorii ICCJ Mihail Udroiu si Luminita Cristiu-Ninu critica in termeni duri referatul procurorului DIICOT George-Cosmin Militaru (foto) prin care acesta a propus arestarea preventiva a avocatei Laura Vicol, fosta …
- Am cerut Inspecției Judiciare să cerceteze modul în care Parchetul „saltă” oamenii de pe stradă, ca în anii ‘50O acțiune „ca în filme” au derulat organele de forță ale țării, prin ridicarea din trafic a unui cetățean și conducerea sa la audieri, în condițiile în care acesta putea fi citat și chemat de bună voie la poliție. Codul de procedură penală spune că mandatul de aducere se emite numai dacă persoana a fost citată în prealabil și nu s-a prezentat. Prin excepție de la această regulă, suspectul sau inculpatul poate fi adus cu mandat de aducere, chiar înainte de a fi fost chemat prin citație, numai dacă această măsură se impune în interesul rezolvării cauzei. Din datele publice, însă, nu …
- Ancheta DNA din Portul Constanța: Mihai Stanciu, fost șef al DNA Constanța, procurorul ‘plimbat’ la mese cu polițistul Ionuț VoinescuFostul șef al DNA Constanța Mihai Stanciu este procurorul ”plimbat” la mese cu polițistul Ionuț Voinescu în ancheta DNA din Portul Constanța. Presa a relatat despre cum un procuror apărea în discuțiile pe care polițistul Voinescu le avea cu ofițerul DNA sub acoperire, pentru a ”gira influență sporită”, conform informațiilor ISE. Conform surselor ISE este vorba de Mihai Stanciu, delegat șef la DNA Constanța în urmă cu un an în locul fostului șef Andrei Bodean, dar căruia nu i-a fost prelungit mandatul. Din 24 februarie, DNA Constanța este condusă de Vasile Abagiu. Fostul șef DNA Constanța Mihai Stanciu nu a …
- Dosarul lui Călin Georgescu e nul absolut. PÎCCJ l-a pus sub acuzare pe Georgescu pentru două infracțiuni aflate în competența exclusivă a DIICOTIncredibila gafa procurorului PICCJ Marius Iacob (foto 1), celebru dupa cazul Elodia si dupa anii in care a fost adjunctul Laurei Kovesi in epoca de abuzuri crunte comise de DNA, si a colegului sau Rares Stan (foto 2). Dosarul fabricat de acesta impotriva candidatului la presedintie Calin Georgescu este nul absolut. Incredibil, dar adevarat: Iacob si Stan l-au inculpat pe Georgescu pentru doua infractiuni aflate in competenta exclusiva DIICOT. Concret, Calin Georgescu este acuzat de sase infractiuni, printre care: – instigare la actiuni impotriva ordinii constitutionale, in forma tentata, prev. de art.47 C.p rap. la art.32 C.p. rap. la art.397 alin.2 C.p. – comunicarea de informatii false, …
- Călin Georgescu, pus sub control judiciar pentru 60 de zileCandidatul la prezidențiale Călin Georgescu a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, susțin surse judiciare. Călin Georgescu a primit, de asemenea, mai multe interdicții, spun sursele citate. Printre acestea se numără interdicția de a lua legătura cu cei din dosar. Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, miercuri, punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană fizică sub aspectul săvârșirii următoarelor infracțiuni: instigare la acțiuni împotriva ordinii constituționale, în …
- Lovitură de stat în derulare: Călin Georgescu, pus sub acuzare pentru încălcarea ordinii constituționaleParchetul ICCJ anunţă punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Călin Georgescu, printre acuzaţii aflându-se instigare la acţiuni împotriva ordinii constituţionale, comunicarea de informaţii false, fals în declaraţii în formă continuată privind sursele de finanţare a campaniei electorale şi declaraţile de avere. Procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, în cursul zilei de astăzi, punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană fizică sub aspectul săvârșirii următoarelor infracțiuni: – instigare la acțiuni împotriva ordinii constituționale, în formă tentată, prev. de art.47 C.p rap. …
- Mafia sistemului vrea să îl acuze pe Călin Georgescu de încălcarea ordinii constituționale, faptă pedepsită cu 15-25 de ani de închisoareSurse judiciare consultate de autorul acestui material susțin că anchetatorii PIICJ ar avea în vizor o plajă mai largă de acuzații față de ex-candidatul la prezidențialele de la finele lui 2024 Călin Georgescu, cea mai grea încadrare putând să îi aducă acestuia la finalul unui potențial proces între 10 și 20 de ani de închisoare.Concret, sursele consultate de autor au răspuns întrebărilor autorului și au explicat că sunt vizat fapte de natură electorală, respectiv, modalitatea de finanțare a campaniei electorale de pe Tik Tok a fostului candidat. PICCJ ar putea încerca o încadrare a presupuselor fapte a acestuia la articolul …
- Imagini de la fața locului! Călin Georgescu săltat de miliție în mijlocul străziiCălin Georgescu a fost oprit în trafic de polițiști și dus cu mandat la Parchet, pentru a fi audiat într-un dosar legat de finanțarea campaniei electorale. Călin Georgescu a fost săltat din trafic cu mandat de aducere de către cei care coordonează investigația declanșată înca din această dimineata, cea referitoare la Horațiu Potra. Pentru moment nu este cunoscută calitatea concretă pe care o are Călin Georgescu vizavi de această anchetă. Ceea ce știm este că acesta este dus sub escortă la Parchetul General. Acesta este, de altfel, și parchetul care coordonează ancheta, anchetă în cadrul căreia protagonistul este Horațiu Potra. În …
- Stenograme DNA: Capul mafiei din port era Felix Stroe, vicepreședintele Comisiei de control SIE din Parlament, a cărui demisie se așteaptăProcurorii DNA au desfășurat luni, zeci de percheziții în Portul Constanța, în cadrul unei anchete ce vizează șpăgi de peste 6 milioane de euro. Printre persoanele investigate se află și Ion Dumitrache, președintele Organizației Municipale PSD Constanța, autosuspendat din funcție, în prezent. Potrivit unor surse, capul mafiei din port era Felix Stroe, vicepreședintele Comisiei de control SIE din Parlament, a cărui demisie se așteaptă. Speța este anchetată de DNA, structura centrală, iar acuzațiile procurorilor ajung inclusiv la Ion Dumitrache, șeful PSD municipiu, autosuspendat din funcție, în prezent. Ion Dumitrache era informat constant de angajații din Portul Constanța despre cum decurg …
- VIDEO: Filmări incendiare cu caracatița infracțională a PSD din Portul Constanța: metoda ingenioasă prin care capii mafiei portuare luau șpăgileImagini explozive cu filajul DNA din Portul Constanța. Șpăgile date cu teancuri uriașe de bani, în lei și valută, erau date de suspecții luați în vizor de procurorii DNA. Potrivit datelor din anchetă, membrii rețelei își luau măsuri de protecție sporite și încercau să-și acopere urmele. Unul din capii mafiei este chiar baronul PSD Constanța Ion Dumitrache. Au apărut imagini video în dosarul șpăgilor date în Portul Constanța. Funcționarii au fost filmați fără să știe, în timp ce luau mită. Procurorii DNA au efectuat, luni, zeci de percheziții în Portul Constanța și în locații din Dâmbovița, Brașov și municipiul București, persoanele …
- Andrei Caramitru, dus la poliție sub escortă după valul de instigări la ură pe reţelele de socializareAndrei Caramitru a fost adus sub escortă la poliție și este audiat chiar în aceste momente pentru instigare publica și incitare la ură și discriminare. Călin Georgescu a făcut plângere după mai multe postări făcute de Andrei Caramitru, mesaje scandaloase în care atacă inclusiv românii din diaspora, pe care îi numește extremiști. În urmă cu scurt timp Andrei Caramitru a fost adus sub escorta polițiștilor la sediul Poliției din Ilfov. La ora tarnsmiterii acestei știri, el este audiat într-un dosar deschis după ce Călin Georgescu – prin avocații săi – a depus mai multe sesizări în care acuza fapte de …
- Procurorii DNA l-au reținut pe baronul PSD Ion Dumitrache și alți 16 inculpați în dosarul Portul Constanța: Vameșii, directorul comercial și omul de afaceri CosteaÎn urma perchezițiilor DNA, de luni, din Portul Constanța, procurorii au reținut, conform surselor 60M.RO. – 17 inculpați. 16 dintre aceștia urmează să fie trimiși în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Aceștia sunt: Vasile CosteaGeorge VișanJean Paul TucanEugen BogatuAurelian PilcăIon DumitracheMarius StamatLaurențiu ȚăranuFlorin Laurențiu ChirilăLuciana Izabel MocanuLuminița BojaCătălin CrețuPetrică BuduruDaniel LilianMunur AktimurCătălin Viorel Cristea Menționăm că șeful PSD Constanța, Ion Dumitrache, a fost printre cei reținuți de procurorii DNA, dar nu este clar la momentul publicării acestui articol dacă va fi sau nu trimis în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 …
- Cumnatul lui Mircea Geoană va fi extrădat în România: A fost prins în TurciaIonuț Mircea Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, fugit din țară după o condamnare de șase ani pentru corupție. Autoritățile din Turcia l-au capturat recent, iar de atunci statul român face demersuri pentru a-l aduce în țară. Ionuț Mircea Costea a făcut apel către autoritățile din Turcia, dar acesta a fost respins și va fi extrădat în România. Tribunalul București a constatat că sunt îndeplinite condițiile pentru a cere extrădarea în România din Turcia a lui Ionuț Mircea Costea. ”Solutia pe scurt: În temeiul art. 65 alin. 1 și 3 din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală – republicată, constată …
- Șpăgi de peste șase milioane de euro pentru mafia PSD ConstanțaSuma totală a șpăgilor ce s-ar fi dat, respectiv luat, de către șefi din portul Constanța și de către subalterni ai acestora ar fi de peste șase milioane de euro, afirmă pentru autorul acestui material surse judiciare. Acestea punctează faptul că ancheta vizează pe lângă funcționari simpli sau cu funcții de conducere și o plajă de oameni de afaceri, respectiv persoanele interesate a da mită funcționarilor pentru urgentarea unor activități benefice activităților economice ale firmelor acestora. Totodată mai susțin sursele citate, ancheta procurorilor DNA ar conduce inclusiv spre mediul politic, printre care se numără și grei din PSD Constanța. Baronul …
- Lovitură de teatru în cazul tabloului de El Greco blocat de statul român la New York – ”Prinsul” Paul revendică în instanță capodoperaTabloul „San Sebastian”, capodoperă realizată de celebrul pictor spaniol El Greco, a devenit obiectul unei dispute juridice internaţionale, după ce așa-zisul prinț Paul de România a iniţiat un proces în Statele Unite pentru a-l revendica. Lucrarea, estimată de casa de licitaţii Christie’s la o valoare cuprinsă între 7 şi 9 milioane de dolari, a fost retrasă de la vânzare la licitaţia organizată pe 5 februarie la New York, în urma intervenţiei Guvernului României. Guvernul României a reuşit să blocheze temporar licitaţia tabloului, motivând că opera de artă aparţine fostei Colecţii a Coroanei Regale a României şi a fost transferată ilegal din patrimoniul naţional. Premierul Marcel …
- Percheziții DNA în Portul Constanța și alte locații: Șpăgi de milioane de euro pentru terenuri, dane și contracte41 de percheziții DNA au loc în Portul Constanța și alte locații, luni dimineață. Acuzațiile procurorilor sunt de dare, luare de mită și abuz în serviciu. Ar fi vorba de aproape 7 milioane de euro, bani care s-ar fi tranzacționat pentru obținerea de beneficii, terenuri, dane și contracte în Portul Constanța. Procurorii s-au folosit de ofițeri sub acoperire. Ancheta procurorilor DNA i-ar viza și pe Ion Dumitrache, șeful PSD municipiu, conform surselor politice, dar și pe oameni de afaceri locali influenți și foști vameși, dar și funcționari din Compania Națională Administrație Porturilor Maritime Constanța (CN APMC). Este vorba de trioul …
- Ancheta în cazul generalului mafiot, Cătălin Zisu, se complică: încă 1.000 de tablouri și o limuzină, găsite într-un depozit MApNDescoperiri halucinante! Anchetatorii au găsit încă 1.000 de tablouri și un Mercedes G Class nou într-un depozit al MApN. Bunurile au fost ascunse chiar de generalul cu trei stele Cătălin Zisu, care este acuzat de o fraudă de peste 2 milioane de euro. Autoturismul de lux este înmatriculat cu numere de Prahova. În urmă cu câteva zile, generalul cu apucături de împărat a depus la DNA cererea prin care garantează cu un imobil cauțiunea de un milion de lei impusă de autorități. Locuința pe care Zisu a pus-o la bătaie ar valora pe piață 2 milioane de lei.
- Augustin Zegrean, fost șef al CCR devoalează lovitura de stat: „Marian Enache și-a depășit atribuțiile”Augustin Zegrean consideră că prin declarațiile din presă, din ultimele zile, Marian Enache și-a depășit atribuțiile. „Facerea sau desfacerea alegerilor este o problemă politică, nu juridică”, a afirmat Zegrean, evidențiind că doar autoritățile politice pot decide asupra acestor chestiuni. Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale, a comentat pe marginea interviului actualului președintele CCR, Marian Enache. Augustin Zegrean spune că Marian Enache „declarativ și-a depășit atribuțiile. Toată lumea spune multe vorbe acum”. „Dumnealui a spus azi că alegerile nu mai pot fi repetate. Asta nu poate spune acum, nu e treaba lor. Facerea sau desfacerea alegerilor se stabilește de guvern, …
- Cornel Nistorescu: Decizia CCR privind anularea votului din noiembrie se clatină juridic. Nu-i anulată, dar nici n-o mai crede nimeni„Pe unde scot cămașa propagandiștii și susținătorii influenței rusești în procesul alegerilor din noiembrie? O sfîșie? Îi dau foc? Își dau palme? Se duc la mănăstire? Tocmai ei, învederați susținători ai Americii, școliți pe acolo, unii întorși ca și acoperiți, alții benevoli agenți de influență să fie lăsați la pielea goală în piața publică!? În loc să se simplifice, situația provocată după demisia lui Klaus Iohannis, ea se complică. Cel care a fost la cîrma unei decizii importante pentru România acestei perioade a dispărut din scenă. I-a decorat pe cîțiva dintre făptuitorii (Marian Enache, Livia Stanciu și Attila Varga) și …
- Generalul infractor Cătălin Zisu, plasat sub control judiciar pe o cauțiune de un milion de leiȘeful Comandamentului Logistic Întrunit, generalul Cătălin Ștefăniță Zisu, a fost plasat, vineri noapte, de procurorii anticorupție sub control judiciar pe cauțiune în valoare de un milion de lei, a informat Direcția Națională Anticorupție. Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă Agerpres, procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiuni de corupție săvârșite de militari au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, începând cu data de 14 februarie, față de inculpații:*** general locotenent Cătălin Ștefăniță Zisu, comandant al U.M. 02574 București – Comandamentul Logistic Întrunit și …
- Muzeul Generalului Zisu! Procurorii militari au descoperit 2.000 de tablouri și zece ceasuri de lux în locuința saVineri, 14 februarie 2o24, la primele ore ale dimineții, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au percheziționat Complexul Hotelier Militar Haiducului, acolo unde locuiește controversatul general-locotenent dr. Cătălin Zisu, care este cunoscut și ca „Omul lui Nicolae Ciucă”. Ancheta DNA l-ar viza și pe Ștefan Zisu, fiul generalului, iar procurorii anticorupție vizează „lucrări neefectuate” și „abuz în serviciu” după ce generalul cu 3 stele Cătălin Zisu ar fi dat un contract pentru extinderea Cimitirului Ghencea Militar către omul de afaceri Ionel Olteanu. DNA a transmis, în această dimineață, un comunicat de presă în care precizează că sunt efectuate cercetări „într-o cauză penală …
- Procurorul General a atacat MAFIA din JustițieJudecătorii se declară indignaţi de declaraţii făcute recent de către procurorul general Alex Florenţa, care ar fi spus că ”asistăm la soluţii ale instanţelor de la suprinzătoare la apoplexice”. Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistrasturii a transmis că alegaţiile sunt ”un atac inadmisibil la independenţa judecătorilor”. ”În dimineaţa zilei de 14 februarie 2025, au fost redate prin mai multe articole de presă afirmaţiile domnului Alex Florenţa, Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, formulate în contextul discursului susţinut la prezentarea Raportului de activitate al DIICOT pentru anul 2024, în sensul că «asistăm …
- MAFIA PSD! Vladimir Ciorbă şi Laura Vicol scapă de arestul preventivOamenii mafiei PSD, Vladimir Ciorbă şi soţia sa, Laura Vicol, au scăpat de arestul preventiv, ca urmare a deciziei ICCJ, care le-a admis contestaţiile şi a decis plasarea lui Ciorbă sub control judiciar. Instanţa nu a mai stabilit nicio altă măsură preventivă în cazul Laurei Vicol. Toţi cei plasaţi în arest au fost puşi în libertate, alături de Ciorbă, alţi trei inculpaţi aflându-se sub control judiciar pentru 60 de zile. Deczia e definitivă. Cauza a fost judecată în complet de divergenţă, înregistrându-se şi o opinie separată, a judecătoarei Elena Barbu, care propusese arest la domiciliu pentru trei dintre inculpaţi, inclusiv …
- Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, face noi acuzații. BOMBĂ pe scena politică: Nicușor Dan, denunțat la DIICOT pentru MITĂVladimir Ciorbă, acționarul majoritar al grupului Nordis, aduce acuzații grave împotriva primarului Capitalei, Nicușor Dan. Acesta susține că edilul, prin intermediul Fundației Eco-Civica, ar fi solicitat și primit mită pentru a nu contesta un proiect imobiliar important. Scena politică din România este zguduită de noi dezvăluiri, după ce Vladimir Ciorbă, principalul acționar al grupului Nordis, a formulat un denunț împotriva primarului Capitalei, Nicușor Dan. Acesta îl acuză pe edil că, prin intermediul Fundației Eco-Civica, condusă de Dan Trifu, ar fi solicitat și primit o sumă considerabilă de bani pentru a nu contesta în instanță un proiect imobiliar situat pe Bulevardul …
- DNA cere arestarea vicepreședintelui Consiliului Județean HarghitaProcurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au cerut arestarea preventivă a lui Tihamér Barti, vicepreședinte al Consiliului Județean Harghita. Conform datelor publicate pe site-ul Tribunalului Județean Harghita, miercuri se va judeca cauza privind arestarea preventivă a lui Tihamér Barti, vicepreședinte al Consiliului Județean Harghita. Pe lângă vicepreședinte, este vizat și András Kurkó, directorul adjunct suspendat al Fiscului Județean Harghita. Potrivit Masol, Tihamert Barti a fost adus marți la audieri de procurorii anticorupție.
- Predoiu face poliție politică: a trimis mascații peste președintele GeorgescuRomânia pare să fi revenit la vremurile întunecate ale Securității. Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a decis să folosească poliția ca armă politică împotriva lui Călin Georgescu, trimițând mascații peste colaboratorii acestuia, într-o demonstrație de forță specifică regimurilor autoritare. Pretextul? O presupusă anchetă privind finanțarea campaniei electorale a lui Georgescu, în condițiile în care acesta a declarat public că a avut o campanie de „0 lei”. Dar adevăratul scop al descinderilor pare a fi intimidarea adversarilor politici și menținerea controlului asupra jocului electoral. Este deja un tipar: oricine deranjează structurile de putere este imediat ținta unor anchete și descinderi spectaculoase, …
- Managerul spitalului din Cernavodă, reținut de DNA după un flagrant în care ar fi luat șpagă 15.000 de euroManagerul Spitalului Orășenesc din Cernavodă, Marius Sponoche, a fost reținut de procurorii DNA după ce a fost prins în flagrant în timp ce ar fi luat șpagă 15.000 de euro, se arată într-un comunicat al instituției. Sponoche ar fi cerut prin intermediul Laurei Cocor, șefa serviciului administrativ din spital, suma de 30.000 de euro de la administratorul unei firme, sumă din care ar fi primit 15.000 de euro. Sponoche ar fi cerut banii ca să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu într-un contract de peste 1 milion de lei pentru renovarea și modernizarea blocului operator și secției ATI. Procurorii susțin că Laura …
- Primarul din Crevedia, acuzat că a forţat o persoană cu handicap mintal grav să muncească gratis timp de opt ani la ferma sa de animale, a fost trimis în judecatăPrimarul social-democrat al comunei dâmboviţene Crevedia, Florin Petre, acuzat că a forţat o persoană fără familie, fără locuinţă şi cu handicap mintal grav să muncească la ferma sa de animale, timp de opt ani, a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT. Florin Petre este primar în Crevedia din anul 2016, localitatea intrând în atenţia opiniei publice după exploziile devastatoare de la un depozit de gaz din localitate, care funcţiona fără toate avizele. În urma deflagraţiilor, cinci oameni au murit atunci, peste 50 au fost răniţi şi mai multe imobile din comună au fost distruse, transmite News.ro. Direcţia de …
- Ședință CCR pentru vacantarea funcţiei de preşedinte al RomânieiCurtea Constituţională se reuneşte marţi pentru a constata vacanţa funcţiei de președinte al României şi existenţa împrejurărilor care justifică interimatul. Şedinţa judecătorilor constituționali este programată să aibă loc marți, de la ora 13.00. CCR a primit luni cererea privind conctatarea vacanței funcției de preşedinte după ce șeful statului și-a anunțat demisia în cadrul unor declarații de presă. Interimatul va fi asigurat de Ilie Bolojan, președinte al Senatului care şi-a anunţat suspendarea de la conducerea PNL. Preşedintele Klaus Iohannis va pleca de la Palatul Cotroceni miercuri, 12 februarie. Potrivit Constituţiei, vacanta funcţiei de Preşedinte al României intervine în caz de demisie, de demitere din …
- România are, în continuare, printre cele mai slabe rezultate din UE în ceea ce privește lupta împotriva corupțieiMăsurile puternice împotriva corupţiei sunt în scădere şi diminuează calitatea vieţii la nivel global, potrivit Indicelui de Percepţie a Corupţiei (IPC) 2024, lansat de Transparency International, transmite Agerpres. Indicele de Percepţie a Corupţiei (IPC) reflectă modul în care experţi independenţi şi din mediul de afaceri percep corupţia existentă în sectorul public din 180 de state şi teritorii. Clasamentul este întocmit prin acordarea de puncte, de la 0 la 100, în care zero înseamnă „foarte corupt”, iar 100 „deloc corupt”. Îngrijorător pentru 2024 este faptul că nivelul de corupţie pe plan global este în continuare foarte ridicat, în timp ce eforturile de a …