Ioan Aurel Pop, noul președinte al CNATDCU

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a semnat ordinul privind regulamentului de organizare şi funcţionare şi componenţa nominală a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) pentru mandatul 2020-2024. Ministerul precizează că peste 1.100 de persoane din 134 de instituţii de învăţământ şi cercetare din România şi din străinătate au aplicat pentru a dobândi calitatea de membru CNATDCU, în următorul mandat. Consiliul va fi condus de academicianul Ioan-Aurel Pop.
„Ministerul Educaţiei şi Cercetării a aprobat, prin ordin, regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) pentru mandatul 2020-2024. În acelaşi timp, a fost finalizată şi selecţia membrilor CNATDCU pentru mandatul 2020-2024. Noua structură a CNATDCU a fost stabilită prin ordinul ministrului educaţiei şi cercetării nr. 4.621/2020 (trimis spre publicare în Monitorul Oficial al României)”, a transmis, vineri, Ministerul Educaţiei.
„Conducerea CNATDCU în mandatul 2020-2024 va fi asigurată de Acad. Ioan-Aurel Pop – Preşedinte CNATDCU şi trei vicepreşedinţi – Acad. Marius Andruh, Acad. Dorel Banabic, M. c. Acad. Mircea Dumitru. Componenţa consiliului a fost stabilită prin selecţia cadrelor didactice şi de cercetare care îndeplinesc criteriile prevăzute de Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011. Peste 1.100 de persoane din 134 de instituţii de învăţământ şi cercetare din România şi din străinătate au aplicat pentru a dobândi calitatea de membru CNATDCU în mandatul 2020-2024. Configuraţia aprobată a consiliului include personalităţi din aproape 100 de instituţii, însumând 543 membri, din care 21 membri ai Consiliului general, 69 de membri ai panelurilor pe domenii fundamentale şi 493 membri ai comisiilor de specialitate. Ca reprezentare a universităţilor din România, procente egale, de peste 8% pentru fiecare, înregistrează Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea Politehnica din Bucureşti”, a mai transmis Ministerul Educaţiei.
Sursa citată a mai precizat că un procent cumulativ de până la 50% din totalul membrilor este asigurat de reprezentanţi din alte şase universităţi: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea Politehnica din Timişoara, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi Academia de Studii Economice din Bucureşti.
„Interesul membrilor universităţilor menţionate se corelează cu distribuţia instituţională a tezelor de doctorat evaluate de CNATDCU în perioada 2016-2020: Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi Universitatea din Bucureşti au înregistrat fiecare procente de aproximativ 10% din totalul tezelor de doctorat evaluate, urmate de UMF „Carol Davila” din Bucureşti cu aproximativ 7% şi Universitatea Politehnica din Bucureşti cu 5,6%. Cumulativ, până la 50% din tezele de doctorat evaluate în mandatul 2016-2020 au fost realizate de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Academia de Studii Economice din Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara şi Academia Română”, a mai transmis Ministerul Educaţiei.
Sursa: www.stiripesurse.ro
- Avram Gal: „România riscă să piardă sprijinul SUA dacă Nicușor Dan ajunge președinte”Omul de afaceri clujean Avram Gal, un susținător declarat al lui Donald Trump, avertizează că România ar putea pierde sprijinul strategic al Statelor Unite dacă Nicușor Dan câștigă alegerile prezidențiale. Într-o postare pe Facebook, acesta susține că Dan este un „produs al rețelei Soros” și că alegerea sa ar duce țara într-o direcție „obedientă față …
- Adrian Axinia (AUR): Romașcanu lasă buzoienii pentru 20 000€/lună”Lucian Romaşcanu, cel mai apropiat colaborator al lui Marcel Ciolacu, omul ales să fie preşedintele CJ Buzău, tocmai a primit un vot de validare ca membru al Curții de Conturi Europene din partea României. Este cel mai bun indiciu că Marcel Ciolacu ştie şi el că, după prezidenţiale, vine sfârşitul politic. Până atunci, încearcă să-şi …
- Furtul tezaurului dacic. „Despăgubiri doar în baza asigurării”La două luni de la furtul comorilor de aur din tezaurul dacic expus la un muzeu din Olanda, ministrul culturii, Natalia Intotero, a declarat într-o intervenție pentru B1 TV că nu există noutăți cu privire la ancheta autorităților olandeze. În privința despăgubirilor, Natalia Inotero a precizat că obiectele nu erau reevaluate legal în momentul furtului, …
- România în colaps maternal: Nașteri fără control prenatal și un sistem sanitar în derivăFemeile din România sunt abandonate de un sistem sanitar nefuncțional, care le refuză accesul la îngrijire prenatală și le expune unor riscuri enorme în timpul sarcinii și nașterii. Copiii nou-născuți devin victime nevinovate ale unui haos medical în care prevenția este inexistentă, iar spitalele sunt suprasolicitate și prost finanțate. Într-o țară în care mortalitatea infantilă …
- De ce este fals sondajul lui Nicușor DanUltimul sondaj de opinie este realizat la comanda lui Nicușor Dan. Calculele sociologice arată artefacte de manipulare. Vă prezentăm o analiză a datelor care prevăd o finală între George Simion și Crin Antonescu în turul al II-lea al alegerilor din acest an. Analizăm și cifrele ascunse din sondajul care a încins spiritele în România. CUPRINS …