Inventivitate: primar din Gorj care a făcut o fermă de vaci, dar numai în poze

Suntem siguri că un român civilizat, muncitor, care își plătește taxele regulat, nu s-ar fi gândit niciodată să ia aproape 40 000 de euro fonduri europene ca să întrețină o fermă de vaci care exista numai… în poze.
Exact așa a făcut primarul comunei Bumbești-Pițic, Michy Nioață.
El și scumpa sa fetiță au inventat o fermă din vaci împrumutând animalele de la vecini. Acestea erau adunate numai ca să poată fi pozate și ulterior dosarul de accesare a fondurilor să fie acceptat.
Primarul Michy Nioață neagă în continuare că ar fi așa, deși judecătorii, după ce au analizat dovezile, au considerat că nu este așa cum afirmă primarul.
În urma sentinței de judecată i se interzice primarului și să mai candideze pe vreun post public, deci nu va mai putea participa la acest ciclu electoral.
Michy Nioață este mai convins decât niciodată că trebuie să conteste această sentință, dar să nu se trezească cu o condamnare cu executare, așa cum decid de obicei judecătorii atunci când inculpatul continuă să își nege faptele deși dovezile sunt incontestabile.
Practic este evident că recunoașterea faptei și asumarea penitenței ar reprezenta o dovadă a îndreptării persoanei acuzate penal, însă în acest caz nu se pune problema deoarece primarul se consideră pur și simplu nevinovat.
sursa: www.pandurul.ro
- Academia de Poliție a rămas fără acoperiș din cauza mafiei de la vârful MAIVijelia de joi după-amiază, care a măturat sudul țării cu rafale de peste 90 km/h și grindină de dimensiuni mari, a dezvăluit, potrivit Sindicatului Europol, nu doar vulnerabilitățile la fenomene meteo extreme, ci și fisurile adânci din sistemul de construcții publice: acoperișul unei clădiri din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” a fost smuls de vânt, iar mai multe încăperi au fost inundate. „Așa arată dezastrul tolerat cu bună știință: corupția și incompetența au făcut praf Academia de Poliție”, spun sindicaliștii. Sindicatul Europol a reacționat dur după furtuna violentă, acuzând public o „radiografie brutală a dezastrului administrativ și moral” …
- România, țara unde serviciile sunt premiate cu un miliard de euro pentru supunerea țăriiRomânia nu mai este o democrație, ci o piesă de teatru în care serviciile secrete joacă rolul principal. Iar pentru acest rol, în 2024, SRI este premiat cu un buget de aproximativ un miliard de euro. Nu pentru a apăra cetățenii, ci pentru a apăra sistemul. Nu pentru a proteja țara, ci pentru a o controla. Este prețul plătit anual pentru liniște instituțională, pentru ordine în haosul politic și, mai ales, pentru tăcerea generală. În timp ce spitalele se închid, profesorii pleacă din sistem, iar fermierii falimentează, serviciile primesc bani cu nemiluita. Un miliard de euro din bugetul unei țări …
- SURSE: Grindeanu va fi arestat de Kovesi pentru frauda licitațiilor autostrăzilor ce se construiesc în MoldovaSorin Grindeanu a reușit performanța de a compromite definitiv imaginea României în fața Uniunii Europene. Nu mai vorbim despre simple întârzieri sau erori birocratice — ci despre fraudă în toată regula. Licitațiile pentru autostrăzile din Moldova, finanțate cu bani europeni, au fost viciate de la un capăt la altul. Uniunea Europeană a constatat că nu a existat nicio competiție reală: totul a fost regizat pentru ca o firmă apropiată de PSD și de Grindeanu să câștige. Practic, Comisia Europeană acuză statul român că a simulat licitațiile. Contractele au fost atribuite pe sub masă, iar rezultatul este pierderea fondurilor europene și …
- „Am ajuns cu toții paralizați de frică?” – întreabă Marius Lulea. Justiția tace, frica domnește.Marius Lulea, prim-vicepreședinte al AUR, aruncă o întrebare care ar trebui să cutremure fiecare birou de parchet din România: „Am ajuns cu toții paralizați de frică?” O întrebare simplă, dar care pune degetul pe rana deschisă a unei justiții care și-a pierdut busola și și-a închis ochii în fața unui abuz major: anularea alegerilor din decembrie 2024. Peste 2.000 de procurori în România. Toți bine plătiți, toți înarmați cu legi, coduri și puterea de a face dreptate. Și totuși, spune Lulea, „nu s-a găsit niciun procuror care să aibă coloana vertebrală necesară pentru a deschide o anchetă penală.” Cum este …
- În România, dacă nu susții candidatul sistemului, riști pușcăria. Cazul BogPRRomânia pare tot mai mult o republică bananieră, nu un stat european. Alegătorii sunt doar decor, votul e tolerat doar dacă „iese bine”, iar cei care susțin un candidat indezirabil devin automat suspecți. Cazul lui BogPR este grăitor: un cetățean activ civic, a cărui „vină” este că l-a sprijinit public pe Călin Georgescu – candidatul pe care sistemul nu l-a putut controla și pe care se temea că românii l-ar fi votat masiv. BogPR nu a comis vreo crimă. Nu a delapidat bani publici, nu a traficat influență. Singura lui „greșeală” a fost că și-a folosit libertatea de exprimare pentru …
- Fiica șoferului lui Marius Voineag, procurorul șef al DNA, a fost angajată la Curtea de Conturi deși nu are studii superioareAnamaria Constantin (28 ani), fiica șoferului lui Marius Voineag, procurorul șef al DNA, a fost angajată ca șefă de cabinet la Curtea de Conturi, deși nu are studii superioare. Fiica șoferului este acum șefă de cabinet a lui Călin Ion, care este consilier la Curtea de Conturi, dezvăluie Rise Project la data de 14 iulie 2025. Anamaria Constantin ocupă acest post din data de 5 mai 2025, când a fost încadrată cu un salariu de 8000 de lei brut, la care se adaugă un spor de condiții vătămătoare de 447 de lei. Consilierul Călin Ion, cel care a primit-o ca …
- Oamenii sistemului, numiți judecători la CCRNoii magistrați controversați ai CCR își preiau astăzi mandatele! Începând cu ora 9, judecătorii și-au depus jurământul la Palatul Cotroceni, în prezența președintelui Dan. Printre ei, Mihai Busuioc, cel care și-a citit CV-ul de pe foaie, în condițiile în care nici el și nici Dacian Dragoș, propunerea lui Nicușor, nu au experiența necesară ca să ocupe această funcție. Între timp, nu este clar ce se întâmplă cu primele uriașe pentru foștii judecători. Trei noi membri ai Curții Constituționale a României depun duminică jurământul de învestitură în cadrul unei ceremonii oficiale desfășurate la Palatul Cotroceni. Este vorba despre Mihai Busuioc, Asztalos …
- Pensionari de lux la 48 de ani, într-un sistem de justiție falimentarÎntr-o țară în care milioane de români trudesc până la 65 de ani pentru o pensie de mizerie, judecătorii ies din scenă triumfător la doar 48 de ani, direct în pensii speciale de zeci de mii de lei. Fără să contribuie în mod real la sistemul public de pensii, acești „aleși ai sistemului” se bucură de privilegii scandaloase, în dispreț total față de principiul contributivității. În timp ce restul populației este taxată până la sufocare, pentru acești domni și doamne ai justiției, regulile nu se aplică. Paradoxul este cu atât mai revoltător cu cât sistemul de justiție din România este …
- Marian Enache nu se dă dus de la CCR fără prime de lux, pentru el și colegii luiFostul șef al CCR ține morțiș, deși țara este cu buzunarele rupte, să primească acei 35.000 de euro sub formă de primă de pensionare. În ultima ședință a CCR cu el pe scaunul de șef, Marian Enache le-a propus colegilor ca CCR să trimită o adresă către Ministerul de Finanțe, prin care să explice că banii respectivi, prima de pensionare, să fie trecuți la cheltuieli cu bunuri, nicidecum ca bani pentru angajații Curții Constituționale. Cu această speranță, Enache visa că cei de la Ministerul Finanțelor vor accepta și vor acorda banii respectivi. Sursele Realitatea spun că ceilalți judecători ai Curții …
- Judecători CCR, dezmăț pe bani publici în destinații de luxBilete la clasa business pentru Republica Dominicană, stilouri de peste 20.000 de euro, schimburi de experiență și convenții în Armenia, Gabon, Kârgâstan și Franța. Sunt doar câteva dintre achizițiile directe făcute de Curtea Constituțională a României (CCR), care depășesc pragul de 5.000 de euro. Republica Dominicană, renumită pentru nisipul fin şi lagunele turcoaz, atrage anual peste 10 milioane de turişti. În Dominicană au ajuns anul acesta şi doi judecători de la CCR. De pe site-ul Curţii Constituţionale am aflat că judecătorii Cristian Deliorga şi Gheorghe Stan au fost prezenţi la un eveniment juridic de excepţie, împreună cu o consilieră, la care …