Politică

Întâlnire de lucru privind politicile externe între partidul AUR și partidul Libertății din Austria

Într-o întâlnire de importanță strategică pentru consolidarea legăturilor dintre România și Austria, delegația partidului AUR formată din Corneliu Moth, coordonator afaceri externe și românii de pretutindeni în cadrul comisiilor naționale AUR București, Lefteriu Eduard coordonatorul comiisiilor de lucru AUR București și candidatul AUR la europarlamentare Peter Costea, a fost oaspetele oficialilor Partidului Libertății din Austria. Acest summit bilateral a fost o oportunitate pentru ambele părți de a discuta o gamă largă de subiecte esențiale pentru viitorul relațiilor dintre cele două națiuni, precum și pentru stabilitatea și securitatea mai largă a Europei.

Discuțiile s-au concentrat pe mai multe axe principale, cu accent pe accelerarea procesului de aderare a României la spațiul Schengen terestru, o mișcare considerată vitală pentru integrarea mai profundă a României în structurile Uniunii Europene. Delegații au explorat modalități de a îmbunătăți colaborarea bilaterală și multilaterală, în special în ceea ce privește securitatea și cooperarea regională în sud-estul Europei, o regiune de importanță strategică pentru ambele țări.

O altă temă de discuție a fost criza migrației, cu un accent special pe găsirea unor soluții sustenabile pentru gestionarea fluxurilor de migranți din afara spațiului comunitar. Participanții la discuții au subliniat importanța solidarității europene în abordarea acestei crize, precum și necesitatea unor politici eficiente care să asigure securitatea granițelor externe ale Uniunii Europene.

Această întâlnire marchează un pas important în întărirea legăturilor dintre România și Austria și subliniază angajamentul comun al celor două țări față de valorile europene și de securitate regională. În concluzie, discuțiile dintre oficialii AUR Austria și Partidul Libertății din Austria deschid calea către un viitor european mai stabil și mai prosper, în care cooperarea și solidaritatea rămân piloni esențiali ai relațiilor bilaterale și multilaterale.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button