Internațional

Institutul pentru Studiul Războiului anunță o pauză în contraofensiva ucraineană

Este posibil ca forțele de la Kiev să își fi oprit temporar contraofensiva pentru a-și reevalua tacticile pentru viitoarele operațiuni, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

Colonelul Margo Grosberg, de la Centrul de informații al forțelor de apărare estoniene, a declarat la 16 iunie că, în evaluarea sa, „nu vom vedea o ofensivă în următoarele șapte zile”.

Wall Street Journal a relatat în mod similar la 17 iunie că forțele ucrainene „și-au întrerupt în mare parte avansările în ultimele zile”, în timp ce comandamentul de la Kiev își reexaminează tacticile.

ISW afirmă, în ultima sa actualizare privind războiul, că aceste rapoarte sunt în concordanță cu observațiile sale recente privind amploarea și abordarea contraatacurilor ucrainene localizate în sudul și estul țării.

Acesta adaugă că Ucraina nu a angajat încă majoritatea forțelor sale disponibile în operațiunile de contraofensivă și nu pare să fi lansat încă efortul principal.

Pauzele operaționale sunt o caracteristică obișnuită a inițiativelor ofensive majore, iar această pauză nu înseamnă sfârșitul contraofensivei Ucrainei, se adaugă în actualizare.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button