Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti a închis 10 şantiere şi a amendat 72 angajatori cu peste 1,38 de milioane de lei

Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti a închis 10 şantiere şi a amendat 72 angajatori cu peste 1,38 de milioane de lei, în urma unor controale efectuate în a doua jumătate a lunii mai privind identificarea muncii nedeclarate şi verificarea modului de respectare a prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, a declarat marţi, pentru AGERPRES, Constantin Bujor, Inspector Şef al ITM Bucureşti.
Controalele au fost realizate în perioada 19 – 23 mai 2020 pe raza municipiului Bucureşti şi au vizat activitatea de construcţii şi cea de reparaţii şi spălătorii auto.
„Au fost efectuate 298 controale pe raza municipiului Bucureşti în domeniul relaţiilor de muncă şi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Din cei 270 de angajatori sancţionaţi contravenţional, 72 au primit amenzi în valoarea totală de 1.381.400 lei. Au fost identificate 55 de persoane care prestau activitate fără forme legale de muncă, iar activitatea a fost oprită pe 10 şantiere”, a precizat Bujor.
De asemenea, 198 angajatori au fost sancţionaţi cu avertisment scris.
Acţiunea s-a desfăşurat în colaborare cu Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi se încadrează în strategia de acţiune a ITM Bucureşti privind combaterea muncii nedeclarate şi identificarea abaterilor în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă.
Şeful ITM Bucureşti a precizat că acţiunea de control s-a desfăşurat cu respectarea tuturor măsurilor stabilite şi dispuse prin acte normative privind protecţia împotriva SARS-COV-2, fiind identificate măsuri de prevenire luate de angajatori pentru a evita contaminarea cu acest virus. „Toţi inspectorii de muncă şi toţi angajaţii Ministerului de Interne au fost dotaţi cu mască, mănuşi în timpul controalelor, au fost instruiţi ca să nu aibă nici un fel de probleme şi toate au fost făcute conform procedurilor şi conform actelor normative emise în acest sens”, a adăugat Inspector Şef al ITM Bucureşti.
Sursa: www.agerpres.ro
- Maia Sandu invită firmele românești să investească în Republica Moldova, dar cu riscuri majorePreședintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a lansat o invitație companiilor românești de a investi în țara vecină, subliniind beneficiile financiare din partea Uniunii Europene, dar fără a menționa incertitudinile economice și politice care ar putea afecta aceste investiții. În cadrul Forumului Economic „Investiţii – Dezvoltare – Integrare Europeană” de la Chişinău, Maia Sandu a subliniat …
- Controalele ANPC s-au transformat într-un spectacol al opulenței: Piedone cu cizme de 624 de euroCristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 5 și actual președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a reușit să atragă atenția, dar nu datorită măsurilor luate în cadrul controalelor sale, ci datorită unui detaliu vestimentar care a devenit rapid un simbol al luxului ostentativ: cizmele sale de 624 de euro. În timp ce …
- Șefa UPU de la Spitalul Județean Constanța dată afară pe motiv că „e nevoie de un bărbat” pentru funcție: un abuz flagrant de discriminare!Managera Spitalului Județean Constanța a decis să o demită pe șefa Unității de Primiri Urgențe, dr. Rodica Tudoran, sub pretextul că funcția ar trebui ocupată de un bărbat. Aceasta a justificat schimbarea prin nevoia unui lider care „să poată alerga între heliport și spital”, un discurs profund discriminatoriu. Incidentul a stârnit un val de reacții …
- Cererea americană de ouă din România respinsă din cauza reglementărilor UEAmericanii au solicitat ouă din România pentru a suplini deficitul cauzat de epidemia de gripă aviară, însă legislația sanitar-veterinară europeană și condițiile impuse de SUA fac imposibilă îndeplinirea cerințelor, lăsând țările europene într-o poziție vulnerabilă pe piața internațională. Statele Unite au adresat o cerere pentru importul de ouă din România, dar livrările nu pot fi …
- Economia României în pericol: Inflația și concedierile amenință industriile auto și conexeIndustria auto românească se confruntă cu riscuri majore din cauza taxelor impuse de Statele Unite, iar un val de concedieri este iminent. Pe lângă aceste probleme, inflația continuă să erodeze puterea de cumpărare a românilor, iar prognozele economice sugerează o înrăutățire a situației pe termen scurt. România se află într-un moment extrem de delicat din …