Inițiativa AUR privind înființarea comisiei de anchetă în cazul „Foișor” va fi supusă votului în Parlament

Distribuie acest articol!

Marți, 4 mai, va fi supusă votului inițiativa Alianței pentru Unirea Românilor privind înființarea Comisiei „Foișor”, a anunțat copreședintele AUR Claudiu Târziu, precizând că partidul său a propus ca șefia acestei comisii să fie atribuită PNL, PSD și USR-PLUS. „De ce? Pentru că românii trebuie să afle adevărul, indiferent de formațiunea care se află vremelnic la putere”, a punctat acesta.

Votăm PENTRU înființarea Comisiei Foișor. Vrea sau nu majoritatea guvernamentală să se facă dreptate pentru români? Astăzi, în a treia zi de Sfintele Paşti, la votul din Senat, vom afla dacă partidele din coaliţie doresc sau nu aflarea adevărului despre cazul Foişor Până una-alta, în cadrul dezbaterilor desfăşurate săptămâna trecută în plen, senatorii Puterii au ripostat faţă de propunerea de înființare a comisiei de anchetă în privința evacuării şi transferului pacienţilor din Spitalul Foișor”, a declarat Claudiu Târziu.

Totodată, în cadrul dezbaterii din plenul Senatului, Rodica Boancă, senator AUR, a enumerat suspiciunile de abuzuri care planează asupra fostului ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, precum și asupra șefului DSU, Raed Arafat:

Am solicitat înființarea comisie de anchetă în privința evacuării şi transferului pacienților din Spitalul Foișor dat fiind modul defectuos și inuman în care s-a desfășurat acea acțiune. Asupra domnilor Vlad Vasile Voiculescu și Raed Arafat planează suspiciuni de abuzuri comise asupra demnității umane, abuzuri grave asupra sistemului de sănătate. Este obligatoriu ca problemele de sănătate ale pacienților, altele decât virusul Sars-Cov2, să fie tratate în spitale specializate. Planează suspiciuni privind încălcarea protocoalelor legate de transferul pacienților cu intervenții chirurgicale, punerea în pericol a peste 200 de pacienți care au rămas fără supraveghere medicală de specialitate, intimidarea conducerii spitalului și transformarea forțată a unei unități clinice spitalicești, fără personal calificat, în unitate Covid-19”, a explicat Rodica Boancă, senator AUR.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: