Social

Infotrafic: aglomerație în zona litoralului! Rute alternative recomandate de autorități

Centrul Infotrafic informează că, sâmbătă dimineața „nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau ca urmare a condițiilor meteorologice”. Totuși, este aglomerație în zona litoralului, iar autoritățile recomandă rutele alternative, informează Mediafax.

Pe arterele rutiere principale, adică pe autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești și pe drumurile naționale DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu „traficul se desfășoară pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună și valori de trafic normale pentru moment”, anunță Infotrafic.

Circulația rutieră rămâne restricționată, din cauza căderilor de pietre de pe versanți, pe DN 7CC – Centura Călimănești. Traficul se desfășoară pe un singur fir, alternativ, cu ajutorul semafoarelor și este semnalizat cu balize și indicatoare.

În zona litoralului este aglomerație

„Pentru evitarea evenimentelor rutiere în condițiile intensificării deplasărilor către destinațiile minivacanței de 1 Mai, recomandăm conducătorilor auto să-și planifice cu atenție traseul și să ia în calcul folosirea unor rute alternative, să nu depășească viteza legală, să circule cu multă atenție, fără depășiri periculoase sau alte manevre riscante și să mărească distanța de siguranță dintre autovehicule”, anunță autoritățile.

Șoferii pot folosi rutele alternative București – DN 2 – Urziceni – Slobozia – Hârșova – DN 2A Constanța, București – Fundulea – DN 3 – Lehliu-Gară – DN 3A Drajna sau A2 Fetești.

Aglomerație este și pe DN 2A, la podul Ovidiu, pe ambele sensuri de mers. Zona poate fi ocolită pe DJ 226, pe ruta Corbu – Năvodari – Mamaia sau pe DJ 228 – Nazarcea.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button